Log in

НАЦИОНАЛИТЕ НА СК”БАНСКО” С ЧЕТИРИ МЕДАЛА ОТ ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО БИАТЛОН ЗА МЪЖЕ И ЖЕНИ - БЕЛМЕКЕН

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

biatlon-01На 16 – 17.09.2017 г. на Белмекен се проведе Държавно първенство по биатлон за мъже и жени, което беше и поредния кръг за определяне на съставите на Нац.отбора по биатлон за Зимните олимпийски игри в Пьончан – Южна  Корея.

Биотлонистите на СК”БАНСКО” и техния треньор Георги Джолев спечелиха 1 сребърен и 3 бронзови медала на провелото  се Държавно първенство.

В спринта на 10 км за мъжете при изключителната конкуренция на Владимир Илиев, Красимир Анев, Николай Слепов от Русия, Михаил Клечоров – завоюва бронзов медал, а Димитър Парталов завоюва 5 място – на 8 сек.от третото място.

При жените на 7.5 км победителка бе Десислава Стоянова, 2 – ро място за  Дафинка Коева,  3 – то Емилия Йорданова и 1 секунда не стигна на Даниела Кадева, която завоюва 4 –то място.

Във втория ден от Държавното първенство – Михаил Клечоров отново взе бронзовия медал, а един истрел погрешен на Димитър Парталов го лиши от сребърния медал и остана на 4 – то място.

При жените Даниела Кадева завоюва бронзов медал, а Дафинка Коева се класира на 4 – то място.

Преди батковците и каките от СК”БАНСКО”,  най-малките биатлонисти от клуба с треньорите Елена Дурчова и Ирина Никулчина участваха в най-атрактивното Държавно първенство по биатлон на Боровец с над 100 деца.

В първото състезание на най-малките  биатлонисти на СК”БАНСКО”,  при момичета младша възраст Мария Денизова зае 6-то място, Сандра Воденичарова 10 място.

При момчетата Георги Кадев зае 6-то място, Георги Чакъров и останалите от отбора състезатели се класираха в първите 20.

От Летния календар на БФБиатлон предстоят още 3 състезания в Троян и Боровец, в които треньорите от СК”БАНСКО”  очакват още медали.

Треньорите на СК”БАНСКО” благодарят за изключителното доверие и финансова подкрепа на Общинското ръководство и кмета на Общ.Банско Георги Икономов.