Log in

Банско се включи в Европейската седмица на мобилността

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

bansko-mobilnost-06Община Банско се включи в инициативата „Европейска седмица на мобилността ”,  която се провежда всяка година от 16 до 22 септември във всички европейски градове. В рамките на инициативата с различни активности бе отбелязан и Европейския ден без загинали на пътя – 21 септември.  Нейната цел е ограничаване на жертвите на пътя и повишаване на културата на движение.

Със съдействието на Пътна полиция, пред учениците в града бяха изнесени  беседи за безопасното движение и отговорното поведение на пътя. Децата също участваха активно в срещите, като отговаряха на тематични въпроси, а на правилно отговорилите бяха връчени специални грамоти.

Заради кампанията, но и заради очаквания интензивен трафик в цялата страна, бе засилено полицейското присъствие в района на курорта. По данни на МВР това лято у нас са загинали 184 души при общо над 2000 катастрофи. Денят без загинали в катастрофи  - 21 септември, се отбелязва за втори път в България.

Да бъде изнесена беседа от органите на КАТ в интервала от 08.30 до 09.00ч на 20.09.2017г. /сряда/ в НУ „Св. Св. Пайсий Хилендарски” ;

  1. Да бъде изнесена беседа от органите на КАТ в 12.50часа  на 21.09.2017г.    / четвъртък/ в СОУ „Неофит Рилски”;
  2. Във връзка с организиране на Ден без автомобили / на 22 септември/ да се ограничи движението по ул. „Пирин”  и ул. „Гоце Делчев” за един ден, като за целта е необходимо да бъдат предвидени допълнителни патрули.