Внимание
  • JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/banskobg/public_html/images/news-kalo/20-10-2017/vs
Забележка
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/news-kalo/20-10-2017/vs
Log in

Вицепремиерът Валери Симеонов доведе правителствена делегация в Банско

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Унгарско-българска делегация, водена от заместник министър-председателя, Валери Симеонов, бе на посещение в Банско като част от официалната програма по повод Деня на унгарско-българското приятелство – 19 октомври.

Държавният секретар на министерството на човешките ресурси в Унгария – Миклош Шолтес, неговият главен отговорник - Тирчи Рихард, народния представител в унгарския парламент с български произход – Симеон Варга, бяха част от делегацията, като от българска страна присъстваха още Мариана Николова – началник на политическия кабинет на г-н Симеонов и Георги Николчев – съветник по икономическите и демографските въпроси.

Официалните лица бяха посрещнати от кмета Георги Икономов, който лично ги запозна с местните забележителности, историята и духа на града. В рамките на посещението, г-н Шолтес придоби представа за възможностите на най-добрия курорт в Източна Европа, за профила на туристите, посещаващи Банско през различните сезони, както и за политиката на местната администрация, да намалява сезонността чрез провеждането на редица културни и фестивални събития през летния сезон. Държавният секретар Шолтес и депутата Симеон Варга, поеха ангажимент да лобират за побратимяването на Банско с град в Унгария и да работят за популяризирането на дестинацията сред унгарците.

„Основите за по-тесни взаимоотношения са положени, още повече, че в Будапеща се намира една от най-запазените български общности, където нашите традиции и изкуство се ценят и поддържат и до днес. Благодаря на г-н Симеонов, затова че оцени Банско по достойнство, включвайки града ни в официалната междуправителствена програма. Вярвам, че Банско на свой ред е представило България достойно” коментира Икономов официалното посещение.vs-011

{gallery}news-kalo/20-10-2017/vs{/gallery}