Log in

Кметът на Банско се срещна с емблематичния италиански прокурор Никола Гратери

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Кметът на Банско, Георги Икономов, прие на среща при себе си емблематичния италиански прокурор Никола Гратери, прочул се с борбата си срещу италианската мафия и организирана престъпност. Гратери бе част от официална делагация, в която бе още шведа Ерик Леон Марк – генерален секретар на Организацията на европейските градове срещу наркотиците, преподавателя в ЮЗУ „Неофит Рилски” – доц. Марияна Шехова-Канелова, д-р Любенова и Магдалена Рахова – инициатори на събитието и работещи към Общинския съвет по наркотични вещества – гр. Благоевград.

Посещението им е във връзка с провеждания от община Благоевград и Общинския съвет по наркотични вещества към областната община, конкурс в памет на съдия Джовани Фалконе. Всяка година журито в конкурса определя номинации в сферата на борбата с разпространението на наркотици. Тази година Никола Гратери е международният призьор, определен от журито, а от българска страна отличие за работата си в тази сфера получи съдия Галя Георгиева.

Гостите разговаряха със своя домакин за пътя, който са извървяли в борбата си с тежкия криминален контингент и добрите практики, усвоени в работата. От своя страна Икономов ги запозна с политиката на общината по превенция на зависимостите и провежданите през годините кампании за информиране на подрастващите за рисковете, които ги чакат на улицата.

„От години община Банско работи отлично с Общинския съвет по наркотични вещества – гр. Благоевград по отношение на превенцията на зависимости сред подрастващите. Правили сме кампании, предоставяли сме дори безплатни тестове за наркотици. Затова ще ни бъде интересно да разберем и приложим най-добрите европейски практики по превенция на зависимостите”, коментира градоначалникът на планинския курорт.

sreshta-001

sreshta-002

sreshta-003