Log in

Банско пали Коледните светлини с тържество на 5 декември

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Коледният дух в най-добрия зимен курорт на Балканите, официално ще бъде запален на 5 декември. Лично кметът Георги Икономов се очаква да отброи до 17:00, моментът в който светлинките на Коледната елха на централния градски площад, ще засияят. Коледни песни, както и огнено шоу, подготвено от трупа „Дивинитас“, ще допринесат за създаване на празнично настроение, а както всяка година, дребни лакомства ще получи всяко дете.

Културната програма за най-светлите християнски празници, ще включва още с общ концерт на Детското театрално студио с ръководител Мариана Думанова и детската школа по пиано, водена от Марина Иванова на 19 декември. Традиционен поздрав към жителите и гостите на града ще отправи читалището със своя голям коледен концерт под надслов „Свята коледа”. Децата от всички самодейни състави към читалището, са подготвили с много трепет програмата на концерта, който е планиран за 21 декември от 17:30 ч.

В новогодишната нощ жителите и гостите на града ще бъдат забавлявани от Невена Цонева. Талантливата певица, която замени в “Ку-ку бенд” Цветелина Грахич, е подготвила букет от свои и чужди песни, с които да създаде весело празнично настроение на пл. „Никола Вапцаров”.

koledni-svetlini-002

koledni-svetlini-001

koledni-svetlini-003