Внимание
  • JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/banskobg/public_html/images/14-12-2017/protest
Забележка
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/14-12-2017/protest
Log in

Банско излезе на протест в защита на своето развитие

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

 

Жителите на Банско, водени от кмета на Банско, Георги Икономов, както и кметовете на общините Разлог, Симитли, Петрич, Сандански, Якоруда и Струмяни, затвориха Главен път Е-79 миналата вечер. Протестът бе в отговор на исканията на природо-защитниците да не се развива ски зона Банско и да не се изграждат нови съоръжения в концесионната зона. Протестиращите бяха подкрепени също от кметовете на Гоце Делчев, Белица и Гърмен, които бяха възпрепятствани да присъстват, но заявиха своята съпричастност. На място бяха и народните представители от Благоевградска област – Александър Мацурев и Атанас Стоянов.

С плакати и скандирания „Народът на Банско срещу зеления рекет”, „Българите срещу зелената мафия” и „Искаме бъдеще за децата си”, протестиращите заявиха своята категоричност „ЗА” развитието на Банско и „Против” псевдо еколозите, които се намесват в регионалното развитие, без да успеят да извадят нито един екологичен довод.

„Кметовете на цялаБлагоевградска област застават зад каузата “Банско”! Кметове, независимо от своята партийна принадлежност, подкрепят безусловно развитието на ски зона Банско! Защото знаят, че това е поминък, това са работни места и просперитет за целия регион и аз им благодаря!
Чий глас трябва да бъде чут?!?
Чии интереси трябва да бъдат защитени?!?
Докога шепичка хора, непредставляващи никой освен себе си, защитавайки единствено небългарски интереси, ще пречат на развитието на цял един регион?
Време е за решения!” заяви Икономов пред събралото се множество.

Стана ясно, че протестните акции ще продължат, за да бъде чут гласа на Югозапада, когато се взимат стратегически решения за развитието на региона.protest-001

{gallery}14-12-2017/protest{/gallery}