Внимание
  • JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/banskobg/public_html/images/news-kalo/02-03-2018/140
Забележка
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/news-kalo/02-03-2018/140
Log in

“140 години свобода” в Банско

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Вълнуващ спектакъл под надслов „140 години свобода” изнесоха възпитаниците на СУ „Неофит Рилски” – гр. Банско по повод предстоящия национален празник на Република България – 3 март.

С много старание и обич учениците, напътствани от техните учители, бяха подготвили едни от най-емблематичните български стихотворения и песни, посветени на така изстрадания път към свободата на българската държава.

Наред с Вазовите „Опълченците на Шипка”, „Възпоменание за Батак”, в салона на Читалище „Никола Вапцаров” прозвучаха патриотични песни, върнали публиката към героичните събития и личности, към трагизма и саможертвата на българския народ в борбата срещу петвековните окови. За да се помни и предава на поколенията духовната сила на един народ, който до смърт е защитавал националната си принадлежност и е показал на света какво значи воля за освобождение.

Гости на училищния спектакъл бяха кметът на община Банско – Георги Икономов, председателят на общинския съвет – Петър Баряков, ръководството на местната администрация и началникът на Регионалния инспекторат по образование в гр. Благоевград – Ивайло Златанов.

В края на тържеството градоначалникът поздрави участниците и техните ръководители за прекрасното изпълнение и им пожела винаги да се чувстват истински българи, да помнят саможертвата на дедите ни и да отстояват принципите на свобода и правото на собствена идентичност.140-003

{gallery}news-kalo/02-03-2018/140{/gallery}