Внимание
  • JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/banskobg/public_html/images/news-kalo/16-03-2018/zasedanie
Забележка
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/news-kalo/16-03-2018/zasedanie
Log in

Кметът на Банско взе участие в съвместно заседание на Постоянните комисии към НСОРБ в Ловеч

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Кметът на община Банско взе участие в съвместното заседание на всички Постоянни комисии, създадени към Националното сдружение на общините. На двудневния форум, провел се в гр. Ловеч бяха обсъждани актуални промени в нормативната база, свързани с настоящите изисквания и проблеми на общините. Проект на нов закон за ВиК отрасъла, законови промени относно класификацията на язовирите, какви са новите моменти в приетия Закон за концесиите, Законопроект за гробищата и гробищните паркове, бяха част от коментираните теми.

„Освен че коментирахме тези законови промени, преди дни колегите кметове проведоха среща с председателя на Народното събрание, г-ца Цвета Караянчева, когато внесоха нашите предложения за изменения в Закона за местното самоуправление и местна администрация, касаещи две основни линии, важни за по-голяма защита на човешкия живот и имущество:

Първата е даване на по-големи правомощия на общините по организацията на движението по пътищата. Предложението включва обучаването от МВР на общински служители, които да изпълняват контрол на движението по пътищата в униформено облекло и отличителни знаци на съответната община, утвърдени и осигурени от кмета на общината. Второто предложение за законово изменение е в посока на даване на по-големи правомощия на местната власт за създаването на собствени структури, чрез които да се изпълняват дейностите по опазване на реда, охрана на собствеността, контрол по спазването на нормативната уредба. В общия случай това са инспекторати, звена по опазване на реда, по охрана на собствеността” коментира участието си във форума Икономов.

През изминалите дни той взе участие също в редовното заседание на Регионалния съвет за развитие на Югозападния район. Под председателството на областния управител на Софийска област – Николай Пехливанов, в дневния ред залегнаха темите за сигурността, механизмите за борба с организираната престъпност, както и новите предложения за териториално разделение на България и нови подходи по отношение на регионалното развитие.zasedanie-001

{gallery}news-kalo/16-03-2018/zasedanie{/gallery}