Внимание
  • JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/banskobg/public_html/images/news-kalo/22-03-2018/memorandum
Забележка
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/news-kalo/22-03-2018/memorandum
Log in

Общински съвет Банско одобри сключването на меморандум за сътрудничество с Югозападния университет в Благоевград

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

На своето редовно заседание Общински съвет – Банско одобри сключването на меморандум за сътрудничество между Община Банско и Югозападния университет в Благоевград. С документа за сътрудничество ще се гарантира по-тясна ангажираност за изграждане на интелигенти, иновативни и висококвалифицирани специалисти с успешна реализация на вътрешния пазар на труда.

Съветниците дадоха своето съгласие за кандидатстването на местната администрация по два проекта с европейско финансиране. По Програма за Трансгранично сътрудничество „България – Македония” е разработен проект с наименование „Обща култура, традиции и история – мост към нашето европейско бъдеще – II етап”, с който се предвижда обособяването на интерактивен галерия-музей в рамките на съществуващия „Дом на изкуствата” – гр. Банско. Партньори по проектното предложение е македонската община Виница, а максималният размер на безвъзмездно финансиране е 500 000 евро.

Втората одобрена кандидатура е за проект „Закупуване на оборудване за обществена трапезария” пред Фонд „Социална закрила” на Министерството на труда и социалната политика. При одобрение на проекта ще бъде закупено кухненско оборудване за обществената трапезария в община Банско, която към момента изхранва повече от 160 нуждаещи се лица от уязвими групи.

Бе даден старт за откриване на производство по отчуждаване на недвижими имоти, собственост на физически лица във връзка с реализирането на общинския проект за доизграждане на ул. „Найден Геров” и свързването му с Околовръстния пътен участък на курортния център.memorandum-002

{gallery}news-kalo/22-03-2018/memorandum{/gallery}