Внимание
  • JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/banskobg/public_html/images/news-kalo/16-04-2018/bursa
Забележка
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/news-kalo/16-04-2018/bursa
Log in

Кметът Икономов проведе работна среща с представители на най-голямата неправителствена организация в Бурса

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Кметът на Банско проведе работна среща с представители на най-голямата неправителствена организация в Бурса – „Балкантюрксиат”, обединяваща индустриалния бизнес в турския град.

Берат Тюнакан, почетен председател на сдружението, съпровождан от Сюлейман Улузьой, споделиха своето желание да установят по-тесни бизнес контакти с Банско в областта на туризма и да проучат възможностите за инвестиции, които предлага нашия град.

„Балкантюрксиат” обединява повече от 420 дружества, представители на едрия бизнес. Техните собственици са с преселническо потекло от всички райони на Балканите, като преобладават представители на българските преселници.

Берат Тюнакан сподели, че Банско е много добре познат в Бурса и е създал много добро име, откъдето и идва интересът на бизнес организацията.

В тази връзка в края на годината ще бъде организирано бизнес посещение в Банско, на което местния туристически бранш и индустриалците ще създадат контакти, както и ще обменят идеи за съвместно сътрудничество. 

"Считам, че можем да си бъдем взаимно полезни, като освен в туристическата сфера, Банско е подходящо място за инвестиции в хранително-вкусовата промишленост. Ще бъде обмислена и възможността за организиране на Дни на Банско в Бурса, по време на които градът да бъде представен по подходящ начин за засилване на популярността ни.", сподели след срещата кметът Икономов.bursa-001

{gallery}news-kalo/16-04-2018/bursa{/gallery}