Внимание
  • JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/banskobg/public_html/images/news-kalo/18-05-2018/forum
Забележка
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/news-kalo/18-05-2018/forum
Log in

Банско – домакин на форум за добри практики, организиран от МРРБ

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Банско бе домакин на първия форум за споделяне на добри практики от работата на местните власти, организиран от Министерството на регионалното развитие и благоустройство. Той бе проведен в рамките на ръководената от МРРБ, вече осем години, Процедура по присъждане на Етикет за добро управление на общините в изпълнение на Стратегията за добро управление на Съвета на Европа. Отличените общини, сред които община Банско, представиха свои добри практики – подобрения в работата на администрациите, създадени за да отговорят по-добре на очакванията на гражданите в различни сфери на местното самоуправление.

Форумът бе открит от заместник-министъра на регионалното развитие Валентин Йовев и кмета на планинската община Георги Икономов.

„Поздравявам ресорното министерство, както и всички общини, които имаха амбицията и смелостта да защитят своят Етикет за иновативно и добро управление. Всички, които са участвали знаят колко трудоемка задача е това. Но след като вече два пъти община Банско успешно защитава кандидатурата си, мога да кажа, че самооценката по зададените обективни критерии, оценката на общинския съвет и най-вече на гражданите, е изключително полезна за самата администрация. Работата по Етикета реално помага за подобряване на административните процеси, както и за промяната в мисленето на администрацията – основният фокус да бъде изместен в посока граждани и бизнес” заяви Икономов по време на откриването на събитието.

По време на форума бяха представени добрите практики на общини в три ключови сфери – достъп до инормация, открито и прозрачно управление; Нови решения и добри практики – иновации и отвореност за промени; и Устойчивост и дългосрочна ориентация за развитие.

През месец септември предстои провеждането на още едно подобно събитие, поставящо си за задача обмяна на опит и нови административни решения между общинските власти.forum-004

{gallery}news-kalo/18-05-2018/forum{/gallery}