Log in

За една седмица Банско е пристанище на класния театър

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

bansko-teatur-2018-01С топли аплодисменти за постановката „Апартаментът” на Малък градски театър „Зад канала” започна поредното издание на Летните театрални вечери „На публиката – с любов” в Банско. Вечерите, замислени с идеята да позволят за два часа да живееш чрез другиго, да съхраниш плодовете на страстта и емоцията, да се очистиш душата от нечистотиите на ежедневието чрез театралното изкуство, да се заредиш батерията на ентусиазма, се организират от община Банско за седма поредна година.

„Апартаментът” е под режисурата на Бойко Илиев и е адаптация на едноименния пълнометражен филм от 60-те години на 20 век. Артистите  Каталин СтарейшинскаВладимир ЗомбориДаниел ЦочевТаня ПашанковаИван Петрушинов иЕмил Котев, умело потопиха зрителите в атмосферата на една весело-тъжна комедийна драма за съвременна  Америка. Носталгична и същевременно модерна, тази „мръсна приказка“ е социален и романтичен шедьовър  за малкия човек в голямата корпорация с 31 529 служители и 16 асансьора.

Театралните празници в курортния град продължават с комедията „Бащи, лъжи и още нещо” на Варненския драматичен театър, която ще се играе на 4 юли. Драматургията на Рей Куни – един от най-добрите комедийни автори, гарантира двучасово удоволствие в компанията на голям актьорски състав: Свилен Стоянов, Валери Вълчев, Милена Кънева, Димитър Мартинов, Веселина Михалкова, Валентин Митев, Биляна Стоева, Полина Недкова, Станислав Кондов, Николай Кенаров, Пламен Георгиев, Теодора Михайлова.

Следва детското представление на големите Недялко Йорданов и Хайгашот Агасян за малките зрители. „Приключения опасни със герои сладкогласни” се играе вече 25 години, за които е възпитала любов към живото изкуство в поколения млади българи.

Културното събитие ще завърши в събота, 7 юли с пиесата „Любовна нощ” на Театър „Искри и сезони”. Неувяхващата Искра Радева, в компанията на Антон Радичев, Иван Танев, Теодор Елмазов, Зоя Шопова, Стефан Стефанов, Цвятко Ценов, дават твърда заявка за смях до сълзи и заслужени аплодисменти.

Билети за представленията се продават на касата на Читалище „Никола Вапцаров” – гр. Банско, цена: 6 лева.