Log in

Кметът на Банско посрещна малки математици, призьори от международно състезание

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Кметът на Банско, Георги Икономов, посрещна в своя кабинет малките математици от гр. Банско Теодора Хаджирускова, Йордан Мицин и Вяра Донева. Отборът взе участие преди дни в международното състезание „Математика без граници“, което се проведе в Несебър за пета поредна година. Учениците завоюваха престижното трето място в отборното състезание при четвъртокласниците, като само броени минути при решаването на математическите казуси, са решили разпределението на медалите.

Малките отличници споделиха с градоначалника своите преживявания по време на участието си. Те разказаха още за любовта си към точните науки и за това как се подготвят за подобни участия. От своя страна, той ги поздрави за престижното класиране и им пожела да продължават да се развиват в избраното поприще, за да постигат още много върхове.

Припомняме, че участието на децата от Банско в състезанието в Несебър, бе финансово подпомогнато от общинска администрация Банско в подкрепа към развиващите се млади умове.

От 2013 година в България международния турнир „Математика без граници“ се провежда за ученици от 1 до 12 клас. На финала в Несебър тази година участваха над 2000 математици от над 15 държави.

matematici-001

matematici-002