Внимание
  • JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/banskobg/public_html/images/news-kalo/17-08-2018/vodosvet
Забележка
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/news-kalo/17-08-2018/vodosvet
Log in

Тържествен водосвет на Топлоцентралата в Банско

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

С тържествен водосвет започна работа новият екип на топлинната централа на дървесен чипс в Банско. След продължителни разговори с банката-кредитор на съоръжението, по предложение на кмета Георги Икономов, Общински съвет – Банско взе решение централата да премине в управление от общинско дружество за срок от една година.

„Бъдещето на топлоцентралата беше поставено под въпрос предвид натрупаните загуби от фирмите-оператори на съоръжението. За да обезпечим нормалното протичане на предстоящия отоплителен сезон, при положение че голяма част от абонатите са общински сгради, се наложи да предприемем тези стъпки” припомни Икономов.

По време на церемонията, той сподели основните приоритети, които е определил за изпълнение от ръководството на централата – нормално протичане на отоплителния сезон, оптимизиране на работата с цел намаляване на загубите и присъединяване на нови абонати.

„Ще намалим таксата за присъединяване, за да направим услугата по-конкурентна. В края на сезона ще анализираме разчетите, за да решим накъде ще се насочим в дългосрочен план по отношение на топлоснабдяването на Банско” завърши той.vodosvet-001

{gallery}news-kalo/17-08-2018/vodosvet{/gallery}