Внимание
  • JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/banskobg/public_html/images/news-kalo/24-08-2018/bof
Забележка
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/news-kalo/24-08-2018/bof
Log in

Кметът Георги Икономов и заместник-министъра на културата Румен Димитров откриха Банско Опера Фест

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Фестивалът за оперна и класическа музика – Банско Опера Фест, започна своето девето издание. С разнообразна програма, организаторите от Монте Мюзик привлякоха отново любителите на красивото изкуство. Събитието започна с концерта „Класиката среща АББА”. Пред изпълненото площадно пространство, Даниела и Юлия от дует „Мания” изпълниха най-популярните песни от репертоара на легендарните АББА, под прекрасния музикален съпровод на оркестъра на Държавна опера – Стара Загора.

Специално за откриването на фестивала, пристигна заместник-министъра на културата Румен Димитров. Заедно с кмета Георги Икономов, те отправиха своите приветствия към феновете на оперното изкуство, към организаторите от Монте Мюзик, както и към музикантите от Старозагорската и Варненската опера.

„Звездите на небето над Банско са гостоприемни за всички музикални жанрове. Тук се чувстват еднакво добре класиката, джаза, съвременната поп музика и народната музика. Банско се доказа като космополитен град и наистина се превръщаме в лятна фестивална столица на Балканите.

За мен е радостно отново да бъдем домакини на едно от най-красивите изкуства в историята на човечеството, а именно операта и класическата музика. Пожелавам на жителите и гостите на курорта прекрасни минути с нашия фестивал” каза градоначалникът от сцената на Банско Опера Фест.

Ресорният заместник-министър изказа своето задоволство от присъствието си в планинския град. Преди да се включи в официалната церемония, той проведе работна среща с Икономов, на която обсъдиха силната културна политика на планинската община и възможностите за съдействие от страна на министерството за разширяване на културната политика.bof-001

{gallery}news-kalo/24-08-2018/bof{/gallery}