Log in

„10 причини да остана в моя град Банско” – кампания на в. Стандарт и община Банско

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

„10 причини да остана в моя роден град” е мотото на най-новата кампания на в. „Стандарт”, осъществявана в колаборация с общините. Инициативата започва от Банско на 21 септември, като има за цел да насочи общественото внимание към добрите неща, които са се случили през последните години и за които, забързани в ежедневието, не винаги успяваме да си дадем сметка.

Ще бъде подредена изложба с тематично изработени пана, илюстриращи десетте знакови за Банско събития, дали своя принос за развитието на общината.

На специална церемония ще бъдат отличени хората, които с таланта, постиженията и своята отдаденост, са гордост за града. Наградите са в шест категории - култура, образование, икономика, технологии, сигурност и спорт. Сред номинираните са математическите таланти на Банско - четвъртокласниците Теодора Хаджирускова, Йордан Мицин и Вяра Донева, спечелили трето място в отборната надпревара на международно състезание „Математика без граници" през юни. А също така и 16-годишната Катрин Гемкова, която през април извоюва световната титла по таекуон-до. Началото на церемонията е предвидено за 11 ч. в двора на НЧ „Никола Вапцаров”.

10-prichini