Log in

Този уикенд стартира на екстремното Three Mountains Hard Enduro Bansko 2018

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Тази събота и неделя – 29 и 30 септември Мото Дружина Банско, с любезната подкрепа на Община Банско, за трети път ще бъде домакин на най-силните състезатели в Българският екстремен ендуро шампионат. Майсторите на екстремното каране с мотори и АТВ в страната, ще премерят сили в два състезателни дни - навигация и на затвореното трасе – ендурокрос, който ще се проведе в бившите казармени помещения в Банско.

Миналата година участие взеха над 230 състезателя. Тази година отново ще има международно участие, като за кръга заявки са подали състезатели от Франция, Гърция и Румъния.

В събота е стартът на навигацията в отделните класове, като състезателите ще изминат трасе с дължина около 80 километра. Първият мотор от надпреварата ще потегли по трасето в 10:00 часа а трасето се затваря в 17:00.

В неделя от 10:00 на затвореното трасе в бившите казармени помещения в Банско ще започнат и надпреварите в изключително атрактивния за зрителите ендурокрос - преминаване на естествени и изкуствени препятствия с мотори и АТВ.

Състезанието е 10-и кръг от Българския екстремен ендуро шампионат - BG X Enduro Championship и се утвърди като най-популярното и професионално организирано състезание в дисциплината за България.

Организаторите са подготвили и специален щанд, на който всеки фен на екстремното ендуро ще може да си закупи брандирана тениска или шапка за спомен от състезанието.

Заповядайте в неделя от 10 часа в бившите казармени помещения в Банско, адреналина ще е на макс!

three-mountains