Внимание
  • JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/banskobg/public_html/images/news-kalo/03-10-2018/izlojba
Забележка
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/news-kalo/03-10-2018/izlojba
Log in

Изложба на родословни дървета на видни местни фамилии бе открита в Банско

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Изложбата „Родовата памет разказва“ бе открита в Дома на изкуствата в рамките на празничната програма по случай Денят на Банско.

Тя представя родословни дървета на видни бански фамилии, изработени от покойната вече Маргарита Асенова Голева (Икономова). Един любопитен ракурс към историческото наследство на планинския град през фокуса на родовете, които са го населявали през вековете.

В присъствието на кмета Георги Икономов, директора на Музеен комплекс – Банско и общественици, Светлана Дяконова – верен последовател на Маргарита Голева, разказа за нейното дело, както и за науката „Родознание”. „Маргарита Голева потомък на известния род Икономови, се омъжва за Борис Голев също от стара и издигната банска фамилия, Герман (Голеви). Това я подтиква да издири и представи родословието не само на своите предци, но и на други родове” сподели Дяконова.

Изложбата е разнообразена и с богат снимков и документален материал, грижливо пазен от местните фамилии. Тя може да бъде видяна през следващите седмици в културното средище, а в чест на Празника на Банско – 5 октомври, всички музейни обекти ще работят с вход свободен за посетителите.izlojba-001

{gallery}news-kalo/03-10-2018/izlojba{/gallery}