Внимание
  • JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/banskobg/public_html/images/news-kalo/15-10-2018/zdravec
Забележка
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/news-kalo/15-10-2018/zdravec
Log in

Дневен център „Здравец” – Банско за деца с увреждания навърши 20 годишен юбилей

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

С детска постановка, в която участваха деца с увреждания и техните връстници от общообразователните училища, бе отбелязана 20 годишнината от основаването на Дневен център за деца с увреждания „Здравец” в гр. Банско.

Една различна, забавна и мъдра театрална пиеса по мотиви от „Мечо Пух” бе изиграна на сцената на читалище „Никола Вапцаров”, за да покаже, че няма физически граници, когато има взаимност и приемане.

Така, ръка за ръка, родители, специалисти, учители, експерти и дарители, отбелязаха юбилея на първата социална услуга от този тип в община Банско. А в края на тържеството, както се полага за рожден ден, имаше торта със свещички, ръкопляскания и усмивки. Кметът Георги Икономов, който бе гост на честването, поздрави децата, техните родители, както и разбира се социалните работници към дневния център:

„Открит през 1998 година, Центърът полага основите на модерните социални услуги на територията на община Банско. А социалната работа не е само професия, база от знания или реализиране на определени политики. Социалната работа е кауза, която се подчинява на принципи и ценности. За нея ни обединява разбирането, че само с общи усилия е възможна промяна в живота на децата с увреждания, на техните семействата и социалните общности. Вярвам, че за 20 години промяната в обществените нагласи вече е факт. Вярвам, че с малки, но уверени стъпки вървим в правилната посока” заяви той от сцената.

Специален подарък за децата, потребители на услугите в Дневния център, ще бъде организираният „Детски празник” с много игри, танци, аниматори, и разбира се вкусни лакомства.

Дневният център за деца с увреждания е комплекс от социални услуги за цялостно обслужване на децата през деня, които са свързани с предоставянето на храна, задоволяване на ежедневните, здравните, рехабилитационни потребности, организация на свободното време и личните контакти. Центърът разполага с мини-кухня, арт-работилница, басейн, сензорна стая, добре оборудван рехабилитационен салон и вътрестълбищен лифт за потребители с инвалидни колички.zdravec-006

{gallery}news-kalo/15-10-2018/zdravec{/gallery}