Log in

XXV МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „УТРИННАЗВЕЗДА“

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

logo-morning-star

XXV МЕЖДУНАРОДЕНФЕСТИВАЛНАИЗКУСТВАТА

УТРИННАЗВЕЗДА

10 ГОДИНИ

28.11.2018-02.12.2018

МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „УТРИННА ЗВЕЗДА”

ИЗГРЯВА ЗА ДЕСЕТА ГОДИНА В ГР.БАНСКО

ДВАДЕСЕТ И ПЕТО ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ.

ОРГАНИЗАТОРИ:

СДРУЖЕНИЕ АРТ АКАДЕМИЯ „Утринна звезда”

                          Член на Международен танцов съвет CID UNESCO

ОБЩИНА БАНСКО

Фестивал на изкуствата „Утринна звезда” съществува от 2008-ма година, като от 2009-та е международен по статут.

Към днешна дата фестивалът е един от най-успешните фестивали в страната.

От 29.11.2018 до 02.12.2018г. „Утринна звезда” изгрява в Банско на сцената на Народно Читалище „Никола Вапцаров”. Участниците в конкурсната програма са над 1500 участници на всякаква възраст от България, Македония, Гърция и Украйна. Те могат да вземат участие в раздели театрално изкуство, музика, изобразително изкуство и танцово изкуство.

Организаторите на фестивала от арт академия „Утринна звезда”, член на международен танцов съвет UNESCO, имат за цел не само да предоставят на участниците възможност за изява, но и да създадат приятелска среда, в която групите общуват и обменят опит. С тази цел са организирани множество семинари и майстор класове, водени от журито на фестивала и сертифицирани специалисти, които са доказани имена в България и големи професионалисти.

ПРОГРАМА

28.11.18 г.

16:00 ч.- Откриваненафестивала.

Фолклорна сесия. Народни танци. Мажоретни състави

18:00 ч. -Училищна театрална формация   "Светилник"     при НПГ " Димитър Талев". х.р.Марияна Малакова, Елена Търтова, Мария Кирева

театрална постановка "Корен и гранки"   по мотиви от романа на Димитър Талев " Железният светилник"

18:00 ч.- Мастер клас „Хип –хоп хореография”.

29.11.18 г.

Концертна зала НЧ „Н.Й.Вапцаров” гр.Банско

10:00 ч.-Естрадно и поппеене. Фолклорно пеене.

13:00 ч.- Инструменталниизпълнители                                                    

14:00 ч. – Естрадно и поппеене. Фолклорнопеене

19:00 ч.- Театралноизкуство

Драматична група при СОУ ,,НаумНаумовскиБорче,, Крушево, Р. Македония

-        Гревилишприцер,, Автор- СашкоНасев, Режисьор Никола Йованоски

11:30 ч.- Мастер клас „Хип –хоп хореография”. .

14:30 ч. – Мастър клас.Приложна техника- „Ебру – рисунка върху вода”.

15:30 ч.- Мастър клас „Модерна и съвременна хореография”.

30.11.18 г.

10:00 ч..Танцовошоу. Модерн и джаз.Контемпорари. Хип-хоп.

12:00 ч. Театралноизкуство

СОУ „Наум Наумовски Борче” Р.Македония, Крушево.р.БилянаПроеска

-        ,,Чествувањенапирејот,,Автор: Петре М. Андреевски, режисьор: БилянаПроеска

13:30 ч.- Мажоретнисъстави. Характернитанци. Спортни и латиноамериканскитанци.Танцовошоу. Модерн и джаз. Съвремена хореография и контемпорари.Хип-хоп

10:00 ч.- Мастер клас „Вокални техники”.

11:00 ч. - Семинар-мажоретнии танци

17:30 ч. - Мастер клас „Музикален театър”.

18:30 ч. - Мастер клас „Хип –хоп хореография”

01.12.18 г.

10:00 ч. - Мажоретнисъстави. Характернитанци. Спортни и латиноамериканскитанци. Танцовошоу. Модерн и джаз. Контемпорари. Хип-хоп.

14:00 ч. - Класически балет.Всички възрастови категории.

16:30 ч.- Релакс групи.

17:20 ч. - Театралноизкуство

Драмско студио „Дон Кихот“ при Дом на култура „Македония“ – Гевгелия. Х.р. Весна Ристова и Тони Аврамов, Даниела Џишева и Катица Џишева Дупарова.

-        „На здравје“- Жан Пол Канитино и Шерил Барет.

18:30 ч. – Конкурс Номинация ГРАНД ПРИ.

14:00 ч.- Мастер клас „Хип –хоп хореография”

16:30 ч.- Мастер клас Мастър клас „Ах този Бродуей” .

17:30 ч. -Мастер клас „Модерна и съвременна хореография”.

02.12.18 г.

11:00 ч.- ЦЕРЕМОНИЯ ПО НАГРАЖДАВАНЕ И ГАЛА КОНЦЕРТ.

ЖУРИ И ВОДЕЩИ НА МАЙСТОР КЛАСОВЕ.

Росица Панайотова-Григорова                                                                                                                     Сопран–изпълнител на Съвременна, филмова, театрална и Барокова музика, солист на БНР. Дългогодишен програмен директор и преподавател към НБУ (департамент Театър и Музика), а в момента е Директор на културно-образователeн център „Експлораториум скул”.

Водещ на майстор клас –„Вокални техники”

Доц. д-р ГЕОРГИ ПЕТКОВ е преподавател в департамент “Музика” на Нов български университет. Доктор по научна специалност музикознание и музикално изкуство. Композиторското му творчество включва над 250 заглавия, част от които се тиражират от световни музикални компании. Диригентските изяви на Георги Петков обхващат над 900 концерта в България, Европа, Азия, Япония, САЩ и Канада. Като композитор и диригент е работил в десетки международни музикални проекти, по покана и в съавторство със световноизвестни музиканти – Адриано Челентано, Боби Макферин, Енрике Моренте, Арканхел и много други. Дългогодишен диригент на световно известния хор „Българки гласове – АНГЕЛИТЕ“ Създател и диригент е на оригиналния Университетския хор „Фолк-джаз формация” на НБУ. Основател и диригент на многогласния Народен хор при Националното музикално училище ”Любомир Пипков” - София. Създател и ръководител на Вокално трио „Евридика“. Създател и диригент на камерен хор „Нови български гласове“ Развива активна благотворителна и обществена дейност.

Филип Миланов.

Възпитаник на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, специалност: Театър на движението. Завършва обучителната и тренинг програма Dance PORT Derida и от този момент става титулярен изпълнител в танцова компания Derida Dance, като участва в различни фестивали и международни проекти на компанията. Част е от трупата на балет „Арабеск“ от 2012 година. През 2014 г. той става безспорен победител в IX конкурс за съвременна хореография „Маргарита Арнаудова“ със спектакъла „Exit“. През 2015 г. с него печели и награда ИКАР за съвременен танц и пърформанс. През 2017 и 2018 е номиниран за награда "Златна муза" за съвременен танц към Асоциацията на хореографите в България. Хореограф е на повече от 10 танцови спектакли. Работил с трупите на Балет "Арабеск", Държавна опера - Стара Загора, Държавна опера - Русе, ТМПЦ - Варна и други.

Валери Миленков

Завършил Национално училище за танцово изкуство през 2007 г. със специалност класически балет. От тогава е назначен в Балет „Арабеск“, а по-късно става солист в трупата. Има авторки спектакли, участвали в международни фестивали. Участвал е в проекти с различни български и международни хореографи. Гост-солист е и в едни от най-известните танцови трупи и театри в страната.

Водещи на майстор клас- „Комбинация от модерни и съвременни танцови техники.”

Татяна Янева.

Магистър – балетна режисура от Национална Музикална Академия ”Панчо Владигеров”- София. Татяна Янева е професионална класическа балерина от България. Освен Прима- балерина на Националния Музикален Театър в столицата София, тя е и най-известния хореограф на постановките му. Вече е Балетмайстор на същия. Влияние върху професионалното й израстване оказва работата й в различни театри в Европа/ RUST – BADEN,” Europa Park”/. Страстта й към джаза , модерния и характерния танц я прави особено цветна , разностилова балерина и обогатява творческата й фантазия . Постановки като хореограф:„Снежанка и седемте джуджета” – детски мюзикъл в НМТ, „Царицата на чардаша”- оперета в НМТ, „Българи от ново време”-мюзикъл в НМТ, „Секс на екс”- мюзикъл в НМТ , „Бал в Савоя” – оперета в НМТ, „Аладин” – мюзикъл в НМТ, „Царицата на чардаша” – в Държавна опера - Стара Загора , ‘’Чикаго’’ – мюзикъл в НМТ, ‘’Сватбата на Фигаро’’ – театрална постановка – Лом, ‘’Кабаре’’- мюзикъл в НМА ‘’Панчо Владигеров’’- София, “ Рибарят и неговата душа‘‘ – мюзикъл в НМТ, “ Бягство‘‘ – мюзикъл в НМТ, “ Тримата мускетари‘‘ в Опера Варна

Водещ на майстор клас - "Ах ,този Бродуей! " Ще се запознаем с различни движения и танцови фрагменти в духа на Бродуейския Мюзикъл!

Павлета Дойчинова.

Бакалавър „Актьор – танцьор“ към програма „Танцов театър“.Магистър „ Модерна хореография“ към програма „Танцово изкуство“.Специализира в областта на: Съвременни танцови техники, Джаз танц, Класически балет, Танцова импровизация, Соло пърформанс, Латиноамерикански и Стандартни/Бални танци, Хореографска танцова композиция. Хореограф и преподавател по „Танцово изкуство“ в „Нов Български Университет“. Дългогодишен танцьор с редица участия в танцови, музикални и театрални спектакли в страната и чужбина, част от които на сцените на „Народен театър Иван Вазов“, и „Младежки театър Николай Бинев“, гр. София.

Водещ на майстор клас – „Музикален Театър”.

Елена Костадинова.

Художник –педагог.Завърши висшето си образование в Орловски Университет. Преподава в художествено училище/Мурманск - Русия/,основател и ръководител на ШИПИ „Палитра” участва в изложби в Русия , България, Норвегия.

Водещ майстор клас-приложни техники „Ебру-рисунка върху вода”

Петрунка Стойчева-Маргинова

Член на Българска мажоретна асоциация-съдия,Ръководител  хореограф на мажоретен състав от 2001 г., носител на Златен медал за хореография на "Златен помпон"-2007, златен медал от Германия -Бьозел за хореография  за интернационално шоу, Треньор по художествена гимнастика и съдия  категория "Елит" 

Пепи Маргинова

Водещ на семинар-мажоретнии танци

1.Помпони- начална техника, изисквания на композицията , задължителни елементи с тяло

2.Батон- техника, стилове, нива

Денис Костадинов – сертифициран CID UNESCO /помощик ръководител/ солист Формации „Екстрийм шоу” , основател на Hip Hop squad “МISTERY.

Теодора Йолокоска-хореограф, ръководител на Балетно студио „Еурека” гр.Скопие, Р.Македония.

Ана Йолакоска-пом.ръководител на Балетно студио „Еурека” гр.Скопие, Р.Македония.

Водещи на майстор клас „Хип-хоп хореография” .