Log in

Ирландският посланик Майкъл Форбс на посещение в Банско

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Посланикът на Ирландия в България, Майкъл Форбс, проведе работна среща с ръководството на Община Банско. В навечерието на активния туристически сезон, той дискутира със заместник-кмета Асен Кирицов и секретаря Иван Кадев, актуални въпроси, свързани с пребиваването на ирландските граждани в Банско.

„Това е моето първо посещение в Банско, откакто съм посланик в страната. Първото добро впечатление, което получих от вашия град е, че е много чист и поддържан град” сподели дипломата по време на срещата.

Обсъдени бяха проблемите, които срещат собствениците на апартаменти в Банско по отношение на менажирането им, както и при определянето на дължимите такси за поддържането на недвижимата собственост.

„Приветствам активността на г-н Форбс да посети курорта ни, за да обсъдим заедно какво може да се подобри по отношение на пребиваването на чужди граждани тук. Въпреки, че не е възможна пряка намеса в работата на частния сектор, публичните власти имат лостовете да упражняват влияние, да бъдат посредниците, които да подпомагат разрешаването на различни спорове” заяви г-н Кирицов в края на работното посещение и покани посланика отново да посети Банско по време на Световната купа по ски през февруари 2019 г.

poslanik-001

poslanik-002

poslanik-003