Log in

Община Банско стартира пъстър конкурс за мартенички

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

За втора поредна година Общинска администрация Банско организира конкурс за изработка на традиционни, уникални и нестандартни мартенички. Той е под надслов "Нека заедно посрещнем Баба Марта" и цели повишаването на интереса сред децата към българските традиции и обичаи, както и приучаването им към работа в екип.

Всички желаещи от 6 до 18 години, могат да се включат в инициативата, като компетентна комисия ще оценява кандидатурите в четири възрастови групи. Децата могат да участват самостоятелно или групово, като мартениците следва да бъдат аранжирани на картонено табло, надписани с трите имена на индивидуалният участник или наименование на групата (класа, училището). Максималният брой творби за представяне на всеки участник е 3, а крайният срок за тяхното представяне - 21.02.2019г., на адрес: Посетителски информационен център, гр.Банско, пл. "Възраждане" №4.

Награждаванетоще се състои на 1 март от 11.00 часа на площад "Н.Вапцаров". Всички творби ще участват в изложба на открито под надслов " Да окичим пътеката на Баба Марта",а наградените творби ще бъдат отличени с грамоти.

Събраните мартенички от предишното издание на конкурса, ще бъдат дарени за мартенския базар на социалните заведения в Община Банско.

За повече информация: 0749 88580, 0888 251095, Посетителски информационен център

12 martenichka1