Внимание
  • JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/banskobg/public_html/images/news-kalo/22-01-2019/babinden
Забележка
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/news-kalo/22-01-2019/babinden
Log in

С топли майчини усмивки бе отбелязан Денят на родилната помощ в Банско

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

С вълнуващ празник в чест на всички дами, получили най-красивата титла „мама” през 2018 година, бе отбелязан Бабинден в Банско. По покана на кмета, Георги Икономов, те се събраха на официална вечеря, преминала под знака на щастливи усмивки и приятни изненади.

За доброто им настроение се погрижиха фолклорните състави към СУ „Неофит Рилски” – гр. Банско, като всяка „мама” при своето идване получи красиво цвете в знак на уважение, както и малък подарък за своята рожба.

Кметът Икономов поздрави своите гости с думите: „Прекрасно е да видя тази зала, изпълнена с красиви усмихнати дами, дали нов живот през изминалата година. Нашето общо бъдеще е във вашите ръце. Благодаря ви и ви желая да отглеждате децата си с много любов и отдаденост! Ние, от своя страна, се стараем да създаваме максимално благоприятни условия за живот, работа и отглеждане на деца в нашия град. Както знаете, в момента се изгражда още една детска градина. Тя ще бъде факт до края на годината и ще очаква да приеме вашите деца. Бъдете здрави!”

По традиция, по време на празненството, градоначалникът връчи парични премии на първото бебе. А за настоящата 2019 година, първите бебета на град Банско са три. Всички те – две момченца и едно момиченце, родени на щастливата дата 11 януари, получиха парична сума в размер на 500 лева. Първите бебчета за град Добринище и с. Филипово също бяха възнаградени за късмета си да поведат щафетата за настоящата година. В Добринище първото бебе е момиченце и е родено на четвъртия ден от Новата година, а в с. Филипово – момченце изплаква на 7 януари. Още една дама бе изненадана приятно на Бабинден. През 2018 година тя ражда своето четвърто дете и също бе поощрена със сумата от 500 лева за посвещаването си на семейството и отглеждането на своята голяма фамилия.

„Безкрайно уважавам семействата, които се решават да излязат от клишето „две деца”. А това в днешно време това се случва все по-рядко. Затова считам, че трябва да засвидетелстваме своето уважение към тази майка-герой, решила да се посвети на своето семейство и деца” заяви Икономов при връчването на общинската премия.

През 2018 година в община Банско са се родили общо 101 деца, от които 54 момчета и 47 момичета. 69 са децата, родени в общинския център, 25 – в гр. Добринище, а останалите в селата към общината.babinden-007

{gallery}news-kalo/22-01-2019/babinden{/gallery}