Внимание
  • JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/banskobg/public_html/images/news-kalo/19-02-2019/zasedanie
Забележка
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/news-kalo/19-02-2019/zasedanie
Log in

Банско бе домакин на изнесено заседание на Парламентарната еко комисия

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Банско бе домакин на изнесено заседание на Парламентарната комисия по околната среда и водите към 44-то Народно събрание. В рамките на своята програма, Комисията, председателствана от Ивелина Василева, проведе работна среща с кмета Георги Икономов.

В контекста на дневния ред на парламентаристите за обзор на политиките в сферата на околната среда и тяхната реализация на практика, градоначалникът запозна присъстващите с две екологични инфраструктурни съоръжения, изградени в Банско - изпълнената с евро средства Пречиствателна станция за отпадни води, както и изградената като частна инициатива централа за топлинна енергия на био маса, която към момента е общинска собственост.

„Всички обществени обекти в гр. Банско и гр. Добринище се отопляват екологично. Това е реалност, с която малко общини могат да се похвалят и реална мярка за подобряване на екологичните показатели” сподели Икономов.

Градоначалникът използва работната среща, за да запознае народните представители с потенциала за развитие на ски зоната и нейното уплътняване. Не само за изграждане на още една кабинкова линия, а също реализирането на подобрения, които да я направят по-функционална и удобна за туристите.

Той допълни: „Бих искал да ви запозная с няколко фрапиращи цифри, демонстриращи състоянието на Парк Пирин към настоящия момент. С над 1000 тона въглеводороден диоксид СО2 е замърсен Пирин за последните шест месеца, като само за януари цифрата е 250 тона. Информацията идва от поставената през миналата година броячна камера на входа на Парк Пирин над Банско. Дори не искам да мисля колко е увредена природата в Пирин вследствие на автомобилните газове през последните 10 години. Нека еколозите да сметнат”.

В рамките на своята програма, народните представители посетиха на място обектите, за да се запознаят отблизо с изградените екологични технологии.zasedanie-001

{gallery}news-kalo/19-02-2019/zasedanie{/gallery}