Внимание
  • JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/banskobg/public_html/images/news-kalo/25-02-2019/ski
Забележка
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/news-kalo/25-02-2019/ski
Log in

Българската звезда в алпийските ски Алберт Попов бе удостоен с почетен знак на кмета на Банско

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Българската звезда в алпийските ски, Алберт Попов, бе удостоен с почетен знак на кмета на Банско. Той му бе връчен лично от градоначалника Георги Икономов по време на официалната церемония по откриването на най-големия спортен форум в България за 2019 година – Световната купа по ски. Почетното отличие получи също и „феноменът” в ските Марсел Хиршер, който се класира в ТОП 6 след вчерашните стартове в комбинацията.

„Алберт постигна нещо немислимо, като първо попадна сред най-добрите 10 в старт от Световната купа, а след това пробва да удвои постижението си, записвайки наглед невъзможно шесто място в слалома в Шладминг. Така след дългогодишно очакване, България отново бе поставена на картата на алпийските ски. А Марсел Хиршер е просто „Господин Съвършенство”, признат за един от най-добрите скиори на всички времена. За мен е чест да ги посрещна тук и да им връча почетните знаци на Банско” заяви Икономов при откриването на форума и допълни: „Тази година е много специална за нас като домакини, защото честваме 10 годишен юбилей от първите стартове в алпийските ски в Банско. Вече 10 години Банско е сред ТОП курортите в света, приемайки най-добрите в белите спортове. Вече 10 години Банско е приет в елита от FIS и от световната ски общественост. Приветствам всички, които са с нас в този момент, независимо дали тук или от екраните, и си пожелавам да бъдем отново заедно и на 20-та годишнина”.

Градоначалникът, в компанията на министъра на спорта, г-н Красен Кралев и председателя на БФСки, Цеко Минев, връчи наградите на първите шест от днешните стартове, след което бе изтеглен жребият за втория състезателен ден.

По-рано през деня телевизионната звезда Ути Бъчваров забавлява гостите и жителите на курорта със своя Кулинарен театър, а гурме вълната продължи с тематичната изложба на изкусителни бански ястия и специалитети. Teбяха подготвени от местните ресторантьори и хотелиери като комплимент за гостите на спортния форум.

В съботния ден, в съпътстващата програма на Световната купа, Ути си е поставил амбициозната цел да приготви най-голямата капама, достойна за рекордите на Гинес. В тежката задача ще му помогне не кой да е, а първият по ранг в града - кметът Георги Икономов. Шоуто обещава да бъде голямо и много ароматно, и ще започне в 14 часа на Градския площад.ski-005

{gallery}news-kalo/25-02-2019/ski{/gallery}