Внимание
  • JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/banskobg/public_html/images/news-kalo/18-03-2019/pirinski-poluh
Забележка
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/news-kalo/18-03-2019/pirinski-poluh
Log in

Осем години танцов състав „Пирински полъх“ на сцена

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Танцов състав „Пирински полъх“ подари една прекрасна вечер на своите съграждани и гости, с която отбеляза своя забележителна годишнина.

Преди осем години в курортния град Добринище се заражда малка танцова група от дванадесет жени, които са твърдо решени да покажат характерните хора от региона пред публика. Не след дълго, и с много упоритост, танцовият състав става неизменна част от читалищната програма.

Няколко години по-късно е създаден и детски танцов състав „Пирински полъх“, който днес наброява шестнайсет деца.

Носител на много награди, танцовият състав днес може да се гордее с най-голямата - тази на публиката. С нестихващи аплодисменти тя награди таланта и усилията на участниците в празничния концерт и ръководителката на състава Валентина Друнчилова.

Кметът на Общината и неговият екип бяха гости на честването. В специален поздравителен адрес Икономов се обърна към талантливите изпълнители с думите: "Помня Вашата поява на сцената преди осем години и искрено се радвам от постигнатото от Вас през този кратък период. Бил съм свидетел на вълнението, което предизвиквате у многобройните Ви почитатели по време на Вашите изпълнения и съм убеден, че още дълги години ще срещате възторг и аплодисменти, в прослава на българските традиции, на българското танцово изкуство, на родния фолклор. Защото Вашият състав е стъпил здраво на добринишкия корен, на изконното, на стойностното и непреходното.

Бъдете живи и здрави! Пренасяйте в сърцата си красотата на танцовия фолклор, предавайте я на децата ни, показвайте я и на света. Стойте все така здраво на родовия си корен, защото любовта към Добринище дава силата на Вашето изкуство.

От сърце Ви пожелавам нови творчески успехи! На добър час в следващите най-малко още 80 години."

От името на кмета на Добринище също бе прочетен поздравителен адрес, в който се казва: Ние, Вашите съграждани, сме особено щастливи, защото Вие успявате да опазите, да съхраните и популяризирате местния фолклор и традиции.

За всички нас е ясно, че постигнатото от Вас е плод на дълги и изтощителни репетиции, на много труд и усилия. Затова изказвам своята признателност към Вас и признателността на гражданите на Добринище, за отдадеността, вдъхновението и любовта, с които работите и ни дарявате с красотата на българските народни танци.

Скъпи приятели, вярвам, че и занапред ще развивате и обогатявате духовния живот на нашия град.

Убеден съм, че ще продължите да постигате все по-големи успехи! Ще се радвате на още по-голямо признание и на много последователи." На отрупаната с цветя сцена бяха обявени още много поздравителни адреси под продължаващите ръкопляскания и възгласи на публиката.pirinski-poluh-001

{gallery}news-kalo/18-03-2019/pirinski-poluh{/gallery}