Внимание
  • JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/banskobg/public_html/images/news-kalo/25-04-2019/sesiq
Забележка
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/news-kalo/25-04-2019/sesiq
Log in

Сесия на Общински съвет - Банско

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

На редовната си сесия, Общинският съвет в Банско разгледа въпроси, свързани с образованието и развитието на децата в общината.

Съветниците актуализираха Списъка на защитените и средищните училища в България за учебната 2019-2020 година.

Общинският съвет гласува ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в село Места да запази статута си на защитено училище и средищно, като единственото в район Места, осигуряващо достъп до образование, с осигурена целодневна организация на учебния процес,столово хранене за всички ученици и собствен превоз.

Съветът актуализира и списъка на средищните и защитени детски градини в Република България, като запази статута на защитена детска градина „Слънце”, село Места, като единствена и най-близка детска градина за децата от района, с целодневна организация на задължително предучилищно обучение.

Бяха разгледани и отчетните доклади на читалищата на територията на община Банско.

Бе приета и Общинската програма за закрила на детето за 2019 година.

Общинският съвет отпусна финансови средства за фолклорна група „Пирински бисери”, с ръководител Йорданка Чорбаджийска, за заснемане на видеоклип.

Общинарите дадоха и зелена светлина за кандидатстването по проект „ Организиране на отдих с участие в курсове по избор за потребители на Защитени жилища от Община Банско”.

ОБС обособи нова Синя зона в града.Съветниците гласуваха превръщането на участъка при пресечката на улица „Бяло море” и улица „Никола Вапцаров” в платена зона, поради безразборното паркиране на автомобили в този участък, което ограничава свободния достъп на живеещите в Старинния квартал с личните автомобили.

Бе приет и Годишния план за развитие на социалните услуги в Община Банско за 2020 година.sesiq-001

{gallery}news-kalo/25-04-2019/sesiq{/gallery}