Log in

Велики четвъртък в СУ „Неофит Рилски ”- Банско

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

57936105 2494899523887510 7713718361187680256 oУчилищната общност на СУ „Неофит Рилски ”- Банско направи най-масовото боядисване на великденски яйца в Общината.

С богата музикална програма и слово за българските традиции и обредност, започна празникът в училищния двор.
Пред микрофоните застанаха директорът Елеонора Барякова и зам.-директорът Елена Палазова, които откриха тържеството и поставиха началото на конкурса за най-красиви великденски яйца. Около работните маси, по една за всеки клас, се струпаха в креативна надпревара учениците, подпомагани от своите класни ръководители, учители и присъстващите на празника родители. 
Взискателната комисия бе затруднена в избора на клас победител.
По-важни за всички бяха празничният дух, желанието за изява и проявената почит към християнските традиции и добродетели. 
След песните и хората в училищния двор,в центъра на Банско, ученици и учители подредиха Великденски базар, участвайки в проекта на ЮНЕСКО „С добро по Великден”, предназначен за събиране на средства в помощ на деца със зрителни и слухови проблеми. Изработените с голямо старание великденски сувенири изпъстриха и без това красиво украсения град.
Надеждата на организаторите на празника е, че Велики четвъртък успя да запали искрица у всички присъстващи и провокира добротворчеството им.