Log in

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков посети Банско

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

bansko-soc-ministar-01По покана на кмета Икономов, днес на посещение в Банско бе министърът на труда и социалната политика Бисер Петков. Двамата откриха новата Социална кухня към Домашния патронаж. Икономов използва събитието, за да благодари за подкрепата, която получава Общината от Министерството, в реализирането не само на този проект, но и на редица други. В своето слово, министърът даде висока оценка на общината, като партньор в политиките на правителството в социалната сфера и я обяви за еталон на взаимодействие между централна и местна власт. Той не скри и отличните си впечатления от посещението си в Дневен център "Здравец" и Защитените жилища, като поздрави кмета за условията, които са създадени, за да могат потребителите да живеят добре, да се социализират и дори да мечтаят за бъдещето. Министърът остана впечатлен и от броя на социалните услуги, които Община Банско предлага - 17 на брой и от обстоятелството, че продължава да надгражда в интерес на гражданите.
Именно в изпълнение на ангажиментите към хората, бе реализирана и днешната социална придобивка. Старата кухня не само бе морално остаряла, но и с по-нисък капацитет, днес вече е в миналото. 
Общината реновира стара сграда и успя да постигне проектно съфинансиране. Санирането и изграждането на покрива бе финансирано чрез програма „Красива България”, на стойност 214 210.00 лева, а съвременното оборудване се осъществи чрез проектното финансиране от Фонд „Социална закрила” и Община Банско.
С днешната придобивка и чрез най-новия проект за интегрирани здравно - социални услуги - “Патронажна грижа”, социалните услуги в Общината, не само се увеличават, но и придобиват ново качество.