Внимание
  • JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/banskobg/public_html/images/news-kalo/24-05-2019/24-may
Забележка
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/news-kalo/24-05-2019/24-may
Log in

Банско отново посрещна празника под звуците на безсмъртния химн "Върви, народе възродени"

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Банско с особена гордост посреща всяка година този ден. Градът, дал на България Паисий, Неофит Рилски, художници, поети, просветители и книжовници, и тази година видя празника на българското слово през грейналите очи на своите деца, които следват заветите на великите банскалии. На централния площад се състоя вълнуващо тържество, на което кметът Икономов награди отличили се ученици, просветни и културни дейци. В празнично слово, той се обърна към своите съграждани с думите - "Ние имаме хиляди поводи да бъдем с високо вдигнати глави, когато погледнем назад в историята и си спомним, че държавата ни е била силна не само с меча, но и със словото.
На празника, повече от всеки друг ден, трябва да благодарим на нашите учители. На хората посветили живота си на мисията да проправят път и да откриват нови хоризонти пред бъдещите поколения. Да градят личности.

Трябва да благодарим на дейците и творците на културни ценности, защото, нашата община е не само световен курорт, но и територия на духа.

Празникът на Светите братя Кирил и Методий е денят, в който славим делата български, прекланяме се пред енергията и стремежа на всички просветители, пазители на духовността и българската памет.

Ученици, учители и зрелостници пристигнаха на площада, водени от знаменни групи.

Танцов клуб “Силвана денс“ – „ Мажоретен танц“

Танц на Детска градина „Здравец“

Песен „Еден неразделен клас“ – Александра Калчева

Танцов клуб “Силвана денс“- „Кимба“

Танцов клуб “Арт денс“ – „Лаленце се люлее“

Фолклорна група „Банска младост“- 1 песен

Състав за народни танци “Забавление“- „Дайчово“

Водещ: Финален текст

След концерта се състоя и традиционния празничния обяд за просветните и културни дейци от общината с домакин кмета Икономов.24-may-001

{gallery}news-kalo/24-05-2019/24-may{/gallery}