Внимание
  • JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/banskobg/public_html/images/news-kalo/25-07-2019/filmomaniq
Забележка
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/news-kalo/25-07-2019/filmomaniq
Log in

Започна Лятната филмомания под звездите на Банско

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

С прекрасните изпълнения на децата от Читалище "Никола Вапцаров", бе дадено началото на Лятната Филмомания, на която и тази година програмата е изпълнена с истории за смелост, приятелство и солидарност, заснети на едни от най-труднодостъпните места на планетата.

Филмите са между документално и игрално кино и са носители на множество международни награди.

Организатори на събитието са Община Банско, Читалище „Никола Вапцаров“,Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“.

При откриването, Натали Петрова – организатор на фестивала каза, че изданието включва 12 филма от 11 държави и публиката в Банско има наистина огромната привилегия да ги гледа. Събитието тя посвети на Петър Атанасов – създател на фестивала, който от година е „горе над върховете на Пирин, но сърцето му винаги е туптяло за Банско”. Кметът на Общината Георги Икономов откри вечерите и изрази възхищението си от героите на филмовите ленти, от онези мъже и жени, които са родени под щастлива звезда, които предизвикват себе си и оцеляват екстремно, достигайки до предели и върхове. Той благодари на Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“ и лично на Натали Петрова, за усилията, които тя полага, за да могат зрителите отново да съпреживеят уникалността на формата "Лятна филмомания под звездите".

В публиката беше седнал големият български алпинист Кирил Досков, които заедно с Николай Петков през 1984г изкачи Еверест, и който градоначалникът топло поздрави.
От 24 до 27 юли, всяка вечер от 21 часа, на площада в Банско, любителите на природата и екстремното могат да видят едни от най-зашеметяващите кадри за силата на човешкия дух.filmomaniq-007

Не пропускайте това преживяване!

{gallery}news-kalo/25-07-2019/filmomaniq{/gallery}