Внимание
  • JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/banskobg/public_html/images/news-kalo/02-08-2019/jazz
Забележка
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/news-kalo/02-08-2019/jazz
Log in

Ако "Джазът е начин на живот", както казва Васил Петров, то мястото е Банско

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

От 6 до 10 август Банско ще живее под ритъма на джаза. Без съмнение тази музика е мощен и убедителен световен език, посланик на културната дипломация и усещане, което само хората на свободния дух познават.

Тази година градът ни отново се превръща в Монтрьо на Балканите, като съорганизатор и домакин на най-голямото джаз събитие в летния културен календар на България.
За двайсет и втора поредна година, площад "Никола Вапцаров" ще посрещне големите световни и най-добрите родни джаз и поп изпълнители. Официалното откриване е на 6 август, с емблемите на българския джаз - Васил Петров и Камелия Тодорова.

Направете своята незабравима ваканция в Банско, в най-прекрасния месец от годината, защото "Джазът не задължава, той предизвиква"! И това е достатъчно основание да изживеете своята лятна приказка.

А какво и кого можете да чуете на фестивала, превърнал се в емблема на града редом с планината, ските и фолклора:
Началото на Джаз фестивала в Банско ще даде Биг Бенд - Благоевград с диригент Борис Янев и солисти Камелия Тодорова и Васил Петров.
Още първата вечер на сцената ще излезе Мейсио Паркър. 
На 7 август ще слушаме Малина Мой, а на 8-и – Джамал Томас, дълги години работил с Мейсио Паркър.
За нов концерт в Банско се завръща Рей Джелато.
Музикантите са свирили на сватбата на сър Пол Макартни, както и пред английската кралица, а при тазгодишното си гостуване у нас Рей Джелато ще отпразнува 25-ата годишнина от създаването на своята група The Giants с представяне на новия им албум. 
Последната вечер е отредена за приятеля на фестивала и на България – Тони Момрел, който за пети път ще бъде тук. Той ще включи в концерта си вокалистката на състава Ванеса Хейнс.
Нови лица ще излязат за първи път на фестивалната сцена като Лина Никол.
Алтът Весела Морова ще е тук като част от „Спектрум“ с Боряна Йорданова – сопран, Константин Бейков – бас, Янко Янков – баритон и Атанас Кулински – тенор. Групата ще открие фестивалната вечер на 8 август.
Сред българските участници в „Банско джаз фест“ тази година са и Христо Йоцов с продължението на неговия проект „Джаз котки“ и Маги Алексиева – Мей. В програмата са още групи от Великобритания, Италия, Унгария, Сърбия и Гърция.plakat jazz-fest 50x70 2019

{gallery}news-kalo/02-08-2019/jazz{/gallery}