Внимание
  • JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/banskobg/public_html/images/news-kalo/11-02-2020/erzerum
Забележка
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/news-kalo/11-02-2020/erzerum
Log in

БАНСКО И ТУРСКАТА ОБЩИНА ЕРЗУРУМ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА РАЗВИВАТ ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА СИ

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Работна група с участието на заместник - кметoвете Сашка Въчкова и Стойчо Баненски, общинския съветник Александър Весков и началника на общинския отдел „Обществени поръчки и проекти” Цветанка Обецанова, посети турската община Ерзурум. В Ерзурум бяха проведени разговори с кмета на общината - Мехмед Секмен и главния секретар - Зафер Айнали.

Визитата на работната група е продължение на съществуващия отличен диалог между двете общини. Във фокуса на разговорите бе побратимяването между двете общини, резултат от проект, стартирал на 15.01.2019 г.

Проведе се и заключителна среща по проекта, на която бяха обсъдени теми, свързани с предимствата на двете общини в туризма, както и с възможностите за въвеждане на възобновяеми източници на енергия и оптимизиране на разходите в туризма. Бяха представени и резултатите от проведено проучване на енергийните практики в двете общини. Това проучване демонстрира оптимизирания разход на енергия на ски зона Банско, пример при оптимизацията на ски зоната в Ерзурум.

"За мен е удоволствие, че сме тук, благодарение на едно сътрудничество, започнало преди две години и което, вярвам, ще продължи още много години напред. Сътрудничество, което ни убеди колко много общи неща има между Банско и Ерзурум, и ни показа, че целите, които си поставяме, и проблемите, които имаме да решаваме, са близки, въпреки голямото разстояние между двата града."- каза заместник-кметът Сашка Въчкова по врема на разговорите. 

По време на престоя на работната група в Ерзурум се проведе и ски състезание , в което от българска страна участие взеха състезателите от ски клуб "Юлен" Стефани Вълева, Станислава Слаева, Ростислав Тошев, Иван Кузманов и Теодор Падарев. Всички участници се представиха блестящо. Златните медали спечелиха Стефани Вълева, Станислава Слаева и Иван Кузманов.

Ползотворните контакти между двете общини ще продължат, тъй като бизките теми са много, както и областите, в които двустранно биха могли да си бъдат полезни.erzerum-001

{gallery}news-kalo/11-02-2020/erzerum{/gallery}