Внимание
  • JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/banskobg/public_html/images/news-kalo/18-02-2020/borsi
Забележка
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/news-kalo/18-02-2020/borsi
Log in

БАНСКО СЕ ПРОМОТИРА НА МЕЖДУНАРОДНИ И НАЦИОНАЛНИ ТУРИСТИЧЕСКИ БОРСИ

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

С всяка измината година, Община Банско успешно затвърждава своите позиции на туристическа дестинация, както на национални, така и на международни туристически пазари. Общината взе участие в информационен щанд на Министерството на туризма на провелото се на 11 и 12 февруари 2020 г. международно туристическо изложение IMTM 2020 в Тел Авив. Това е най-старото туристическо изложение в региона на източното Средиземноморие и най-голямото туристическо изложение, което се провежда в Държавата Израел. По значение IMTM се нарежда на едно от първите места сред международните борси в региона, като се наблюдава непрекъснато увеличение на броя изложители, професионални посетители и крайни потребители.

Основен фокус в него бе зимният и летният туризъм, които са сред най-търсените продукти от туристите в региона. Професионалистите и любителите, които посетиха изложението, се запознаха с културно-познавателните турове и пътувания, с цел развлечения, които Банско предлага. Голям интерес за израелските туристи представляват летните активности, в частност предпочитания към планинските маршрути, които Национален парк „Пирин” предлага.

Банско е позната и предпочитана дестинация от израелските туристи. Техният ръст спрямо 2018 г. е 19%, а над 90 000 са нощувките реализирани през 2019 година.

От 13 до 15 февруари, в ИНТЕР ЕКСПО ЦЕНТЪР, гр.София се проведе 37-тото издание на Международното туристическо изложение „Ваканция & СПА Експо“. Това е най-големия и престижен форум в туризма у нас, който традционно се провежда под патронажа на Министерството на туризма на Република България. Тази година на изложението дебютираха над 40 туроператори и фирми от туристическия бранш.

Община Банско участва със собствен щанд, заедно с представители на туристическия бизнес. Една от основните цели на представянето бе привличането на българските туристи през всички сезони, чрез предоставяне на богати възможности за природен, фестивален, алтернативен и конгресен туризъм, както и MICE и СПА/Уелнес.

През трите дни на форума представянето ни бе съпроводено с дегустация на вино и мезета от региона.borsi-001

{gallery}news-kalo/18-02-2020/borsi{/gallery}