Log in
Vinaora Nivo Slider 3.x

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

ИНВЕСТИЦИОННА ПРОГРАМА НА ОБЩИНА БАНСКО ЗА…

Инвестиционната програма на Община Банско за 2021...

СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ БАНСКО

На редовното си заседание днес, общинските съветници...

Мартеници

С изработени от тях мартеници, първолаците от...

БАНСКО Е ЛЮБИМАТА ДЕСТИНАЦИЯ НА БЕЛИЯ…

Приключиха състезанията за Световната купа по ски...

Честита Баба Марта!

Честита Баба Марта, скъпи деца, уважаеми съграждани...

Пиринска роса

В слънчевия февруарски ден, танцов ансамбъл "Пиринска...

Във връзка с предстоящите международни спортни…

Във връзка с предстоящите международни спортни събития...

КОНКУРСИ „НАЙ-ДОБЪР УЧЕНИК” И „НАЙ-ДОБЪР КЛАС”…

МКБППМН – Банско обяви резултатите от конкурсите...

Световен ден на Земята

По случай Световния ден на Земята –...

СОЦИАЛНА УСЛУГА "АСИСТЕНТСКА ПОДКРЕПА"

Община Банско стартира нова социална услуга  „Асистентска...

Дарение

Ръководството, целият персонал, учениците и децата от...

Крие ли интернет общуването рискове?

За 17-та поредна година в България се...

СПОРТНИ НОВИНИ

ОЛИМПИЙСКИ НАДЕЖДИ

 Деца от спортни клубове  от Банско взеха участие в Олимпийския зимен младежки фестивал от 18...

НАШИТЕ ДЕЦА

ДЕЦА И ДЪРВЕТА ЩЕ РАСТАТ ЗАЕДНО

За втора поредна година децата от община Банско участват в кампанията „Засаждаме бъдеще” с Гората.бг...

СТАРТОВЕ ЗА КУПА „КАПИ” И КУПА „ПИРИН”

Броени дни преди световният мъжки елит в ски алпийските дисциплини да пристигне в Банско, на писта Томба на Бъндеришка поляна се проведоха стартовете за Купа „Капи” и Купа „Пирин”.

В четири последователни дни, от 2 до 5 февруари, близо 90 момичета и момчета от 14 до 16 годинишна възраст премериха сили в дисциплините гигантски слалом и слалом на перфектно подготвени трасета.

Най-напред младите надежди на България се състезаваха за Купа „Капи”. Състезанията за купа "Капи" се провеждат в памет на Димитър Думанов - Капи, който беше дългогодишен национален състезател по ски-алпийски дисциплини, един от най-изявените скиори на Банско, постигнал значителни успехи в България и чужбина.

В гигантския слалом момичетата и момчетата на ски клубовете „Юлен” и „Банско” показаха своите умения, като завоюваха челни места.

В младша възраст състезателката на СК „Юлен” Станислава Слаева се класира на второ място, а съотборничките и́ в старшата възраст окупираха първите три места, като Бояна Радева се класира на първо място, следвана от Стефани Вълева и Виктория Вачева, а представителката на СК „Банско” - Симона Цекова зае престижното осмо място.

Иван Кузманов от СК”Юлен” при момчетата старша възраст се класира на второ място, а до него застана съотборникът му Тервел Замфиров, който зае трето място.

В дисциплината слалом за Купа „Капи” при момичета младша възраст, Санислава Слаева (СК”Юлен”) се класира пета. При момчетата от същата възрастова група с най-предно класиране е Светлин Петров (СК”Юлен”) с четвърто място, Костадин Касапинов (СК”Юлен”) е шести, а представителя на СК „Банско” Димитър Янев се класира осми.

В старшата възраст - първо място за състезателите на СК „Юлен” Бояна Радева и Борислав Хаджистоянов, а Тервел Замфиров (СК”Юлен”) се класира четвърти.

На 3 и 5 февруари в същите дисциплини състезателите се впуснаха в надпреварата за Купа „Пирин”. В гигантския слалом при младша възраст с най- предни класирания са състезателките на СК „Юлен” Станислава Слаева и Елена Главчева с шесто и седмо място.

В старша възраст момичетата на Юлен не отстъпиха челната тройка. Първо място за Бояна Радева, следвана от Стефани Вълева и Виктория Вачева. Представителките на Ски клуб „Банско” - Александра Карадимва и Симона Цекова са със седмо и осмо място. При момчетата първото място зае Борислав Хаджистоянов, трето място за Иван Кузманов и пети Тервел Замфиров - и тримата представители на СК „Юлен”.

В дисциплината слалом при момчета младша възраст - седмо място за Светлин Петров (СК”Юлен”) девето за Георги Весков (СК”Банско”) и десето за Костадин Касапинов (СК”Юлен”).

В старша възраст отново призовите места са за състезателите на СК”Юлен”. При момичета първа е Стефани Вълева, втора Виктория Вачева. Борислав Хаджистоянов отново зае първо място, следван от Иван Кузманов, а трети е Тервел Замфиров.