Log in

cao final 1

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

За 19-ти поред път, организираният от Автомобилен и мотоциклетен ретро клуб „Пирин“ гр.Благоевград парад на стари автомобили и мотоциклети финишира тържествено в гр. Банско.

Ретро парад на автомобили

За 19-ти поред път, организираният от Автомобилен...

17 май е обявен за Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта

Ден на българския спорт

17 май е обявен за Ден на...

Отбелязването на Деня на българския спорт, който се чества на 17 май, в Банско започна дни по-рано.

ЦЕНАТА НА УСПЕХА

Отбелязването на Деня на българския спорт, който...

19 Ретро парад

19 Ретро парад

На 14 май времето ще се върне...

В Банско бе отбелязан Денят на Европа

В Банско бе отбелязан Денят на…

В Банско бе отбелязан Денят на Европа...

ОБЩИНА БАНСКО СТАРТИРА СИСТЕМАТА ЗА РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ НА ЗЕЛЕНИ ОТПАДЪЦИ

ОБЩИНА БАНСКО СТАРТИРА СИСТЕМАТА ЗА РАЗДЕЛНО…

Чувалите с растителни отпадъци ще бъдат вдигани...

По повод Международния ден на Червения кръст, кметът Иван Кадев връчи почетни плакети на община Банско „С ПРИЗНАТЕЛНОСТ ЗА ВСЕОТДАЙНАТА СЛУЖБА В ИМЕТО НА ЖИВОТА“ на петима от най-изявените и дългогодишни планински спасители от ПСС- отряд Банско.

По повод Международния ден на Червения…

По повод Международния ден на Червения кръст...

Личен ден Великден, по-личен – Гергьовден!

Добринище трепетно се подготвя за емблематичния си...

ЧЕСТВАНИЯТА НА 80-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА НСА…

     „Като кмет на Банско се чувствам ...

Aрхиерейска Златоустова Света Литургия в Светли…

Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, заедно с...

НУ“Св. Паисий Хилендарски“ проведоха Великденски спортен…

На Велики четвъртък децата от НУ“Св. Паисий...

ВАЖНО

displayinline

СПОРТНИ НОВИНИ

С две атрактивни дисциплини закриха сезона в алпийските ски

На 8 и 9 април в Банско се проведоха последните стартове от календара на БФСки...

НАШИТЕ ДЕЦА

Учениците и техните преподаватели от СУ “Неофит Рилски“ писаха азбуката на доброто заедно с многобройната публика на благотворителния концерт „Подаряваме ви пролет“.

Азбука на доброто

Учениците и техните преподаватели от СУ “Неофит Рилски“ писаха азбуката на доброто заедно с многобройната...

Спортист на годината 2021

Спортист на годината 2021

Победителят в класацията за най-добър спортист на община Банско за 2021 година е Георги Цветков - състезател на Спортен клуб по канадска борба „Гризли“. Цветков е световен и европейски шампион, абсолютен шампион на България при мъжете в категория над 110 кг с дясна ръка, абсолютен шампион на международни турнири и сред най-добрите 10 в Златната професионална лига.

Наградата на Спортист №1 беше връчена на тържествена церемония от кмета на община Банско Иван Кадев, който изрази своя респект към силата и постиженията на Георги Цветков и му пожела много подиуми през следващата година.

На тържеството присъстваха представители на всички спортни клубове в общината. Те имаха свои номинации за спортисти с високи резултати през 2021 г. Комисия оцени заслугите им по достойнство и определи призьори в още две категории.

Награда за „Най-добър клуб на годината“ бе присъдена на Клуб по биатлон „Банско 2019“ за упоритата работа на треньори и състезатели, довела до заслужени резултати. Даниела Кадева, Благой Тодев и Благовест Стоянов не само представят клуба, но и се състезават под българския флаг в националния отбор по биатлон. Благодарение на постиженията им, клубът спечели две квоти за Олимпийските игри в Пекин през февруари 2022 година. В актива си за миналия състезателен сезон биатлонистите имат 10 златни, 7 сребърни и 2 бронзови медала от държавните първенства, 2 златни и сребърен медал от Балканската купа. Примерът на победителите привлича голям интерес към клуба и в него вече се подготвят над 60 деца.

Награда за „Млада надежда на годината“ бе връчена на Борислав Хаджистоянов от Ски клуб „Юлен“ – един изключително талантлив състезател в алпийските дисциплини. Борислав е държавен шампион в слалом и гигантски слалом, носител на златен и сребърен медал на Купа ПИБА, златен медалист в състезанията за Купа Пампорово, с множество престижни класирания в международни стартове.

На церемонията бяха връчени две специални награди. Почетен плакет бе връчен на треньора Ангел Чакъров за неговия 70-годишен юбилей и дългогодишния му принос в развитието на алпийските ски в Банско; почетен плакет бе връчен и на Спортен клуб на ветераните за цялостна подкрепа на спорта и за активно участие в спортния живот на общината.

Награди на спортисти от Банско за постигнати високи успехи през 2021 година бяха връчени от зам.-кмет Костадин Атанасов на: Катрин Гемкова – таекуон-до клуб „Хоук”, Лада Хаджиева – клуб по канадска борба “Армспорт”, Ивона Михаилова -спортен клуб „АлПиринСки”, Даниела Кадева - клуб по биатлон "Банско-2019”, Мариана Денева – Спортен клуб на ветераните - Банско , Лиляна Питова – ски клуб „Банско”, Райна Лечева - ски клуб „Банско”, Тодор Малчов - ски клуб „Банско”, Мартин Димитров - таекуон-до клуб „Хоук”, Никола Калистрин - спортен клуб „АлПиринСки”, Благой Тодев - клуб по биатлон „Банско 2019”, Костадин Слаев – футболен клуб "Банско тийм", Теодор Чолев - футболен клуб "Банско тийм", Валентин Рахов – клуб по канадска борба „Гризли”, Борис Чакъров - спортен клуб „Мото дружина – Банско”, Георги Весков – клуб „Мото дружина – Банско”, и Калин Златков – ски клуб „ Юлен”.

Кметът Иван Кадев поздрави всички спортни деятели в община Банско – състезатели и треньори. „В тези нелесни времена вие не се огънахте нито за миг, не се отказахте от призванието си, не изоставихте своята работа, продължихте да тренирате и да участвате в състезания. Поздравявам ви, че с достойнство и силен спортен дух преодолявате трудностите и от все сърце желая на всички здраве и много успехи в спорта и в живота!“