Log in

cao final 1

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Поради авария ще спре водата в…

Предварително от Кметството Добринище се извиняваме на...

ЛЕТНИ ЗАНИМАНИЯ ЗА МЛАДЕЖИТЕ ОТ ЗАЩИТЕНИТЕ…

За трета поредна година, потребителите на социални...

КОНЦЕРТ В КРАЯ НА ОБЩИНСКАТА ПРОГРАМА…

Много весел, непринуден и пъстър празник направиха...

ИЗБОРИ 2022

Покана на кмета на община Банско за...

ДЖАЗЪТ Е ИДЕЯТА ЗА СВОБОДА, ДЖАЗЪТ…

Осем дни и нощи Банско живя в...

ГРАНДИОЗЕН И МНОГО ЗАТРОГВАЩ ФИНАЛ НА…

Ефектен беше финалът на изключително силното тазгодишно...

... ОТ ЕДНО ВРЕМЕ ДО ДНЕС…

Самодейците от НЧ”Никола Вапцаров – 1894 г.”...

ДЖАЗ ВЕЧЕР, КОЯТО НЕ БИВА ДА…

На сцената на централния площад тази вечер...

Каним ви на Единадесетия концерт на…

Каним ви на Единадесетия концерт на Школата...

„Ка́мене и дъ́рве, клинци и въ́рве”

„Ка́мене и дъ́рве, клинци и въ́рве” е...

КАВАЛ ПАРК

Подарете си един урок по българолюбие! Невероятната история...

ЗДРАВЕЙ, ЛЯТО 2022

Хей, деца, лятото е още тук!  Празнувайте го...

Кметът на община Банско Иван Кадев…

Неотменима част от атмосферата на Банско джаз...

Панаир на занаятите 2022

Вече 25 години джаз фестивала в Банско...

През август Банско е музика!

Дали сте до църквата „Света Троица” и...

БАНСКО УЧАСТВА И ВОКАЛНО В ДЖАЗ…

Младата пианистка и певица от Банско  Александра...

НАШИТЕ ДЕЦА

През месеца, в който честваме 300 години от рождението великия ни съгражданин Паисий Хилендарски, 260 години от написване на „История славянобългарска“ и 60 години от канонизацията на отец Паисий, ще представим в поредица от публикации успехите на децата от община Банско в извънучебната дейност през завършващата учебна година.

И НИЙ СМЕ ДАЛИ НЕЩО НА СВЕТА

През месеца, в който честваме 300 години от рождението великия ни съгражданин Паисий Хилендарски, 260...

Bansko ljato 2022 110522

И НИЙ СМЕ ДАЛИ НЕЩО НА СВЕТА

Децата ни са достойни наследници на Паисий Хилендарски и ние сме горди, че те носят в себе си искрата на Възраждането, будния ум и предприемчивостта на предците си

През месеца, в който честваме 300 години от рождението великия ни съгражданин Паисий Хилендарски, 260 години от написване на „История славянобългарска“ и 60 години от канонизацията на отец Паисий, в поредица от публикации представяме успехите на децата от община Банско в извънучебната дейност през завършващата учебна година.

Децата ни са достойни наследници на Паисий Хилендарски и ние сме горди, че те носят в себе си искрата на Възраждането, будния ум и предприемчивостта на предците си. А начинът да ги покажат е чрез резултатите от техния труд в полето на знанието.

Логично, от Професионална гимназия по електроника и енергетика гр. Банско най-много наградени ученици има в областта на електрониката.

В регионалния етап на състезанието по приложна електроника "Мога и зная как" в гр. Пловдив, отборът на ПГЕЕ спечели първо място. Отличени в отборното участие са Николай Юнчов, Мехмед Мустафов, Радослава Топузова и Юлиан Иванов. Николай и Мехмед са носители на отборната купа за първо място и в Национално състезание по приложна електроника "Мога и зная как", проведено в гр. Банско, а Радослава и Юлиан – на купа за отборно трето място. Същите младежи са призьори и в индивидуалното класиране в регионалното и националното състезание „Мога и зная как“.

Учениците в ПГЕЕ имат интереси и извън училищната си специалност „Приложно програмиране“. Те пишат есета, рисуват и спортуват. В Националния конкурс за есе на тема „What matters to me and why?” на фондация „ Солидарност в действие“ Александър Кулин, Ива Колчагова и Теодора Левтерова са победители. Те получават пълна стипендия за участие в един от летните младежки лагери Immersion Academy, където ще развият уменията си за лидерство и критично мислене

Деница Пантева е носител на 3-та награда за рисунка в литературен конкурс в гр. Сливен "Залезът. Ливадите. И аз...", "Пейзажът се простира пред очите ми"

Валентин Рахов спечели сребърен медал с лява и бронзов медал с дясна ръка на Европейско първенство по канадска борба във Вилнюс (Литва), а Мартин Рошков спечели първо място при мъжете по фрирайд в парк Картала (Рила).