Общински съвет Банско одобри участието на Банско в съвместен проект с турската зимна дестинация Ерзурум

  • PDF

Машина за инфраред изкърпване на асфалтова настилка Infraset ще бъде закупена от Община Банско за извършване на ремонти на пътната настилка на територията на общината. Това стана ясно след даденото съгласие от Общински съвет Банско на проведеното днес редовно заседание. Машината е разработена на базата на иновативна технология, с чиято помощ се осъществяват качествени и нискобюджетни ремонтни дейности чрез запълване с рециклиран асфалт. Методът позволява да се обработи площ от 5-6 кв.м за един час и беше представен едва преди месец на Международния технически панаир в Пловдив като една от новостите в европейски мащаб.

Съветниците одобриха подмяната на ветрозащитния пояс в участъка гр. Банско – с. Баня. Лошото състояние на крайпътното насаждение налага на мястото на остарелите и станали опасни тополови дървета да бъдат засадени нови. Получената дървесина ще бъде продадена на търг, а събраните средства ще се използват целево за изграждане на нов ветрозащитен пояс.

Бяха взети решения за отпускането на месечни стипендии за подпомагане на издръжката на Гергана Божинова – гимназистка в гр. Благоевград, и на студента в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, Михаил Цинцаров. Младите хора от гр. Банско са в затруднено семейно положение, поради което ще бъдат подпомогнати финансово по време на своето обучение.

Дадено бе съгласие Община Банско да осъществи партньорски проект с турската община Ерзурум. Ерзурум, както Банско е една от популярните зимни дестинации в южната ни съседка, като наименованието на проекта е „Сътрудничество за зимен туризъм, щадящ околната среда”. Предвижда се да се проучат възможностите за инвестиции в соларните енергийни системи, и тяхната възвръщаемост, като за целта ще се осъществят срещи за обмен на добри практики.3


Admistrative Services

cao final 1

eobshtina

image001


АНКЕТА

АНКЕТА: Ефективно гражданско участие при формулиране, изпълнение и мониторинг на местни политики

Молим ви да отделите няколко минути и да отговорите на поставените въпроси.

 

 КЪМ АНКЕТАТА

open-data

banski-vestnik

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И В:

instagram youtube

medii

mestni-izbori-2019

You are here: