ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ УМЕНИЯ В ГТ ,,АЛ. КОНСТАНТИНОВ“

  • PDF

Под мотото ,,Открийте своя талант“ Гимназия по туризъм ,,Алеко Константинов“ се присъедини към Европейската седмица на професионалните умения. Целта на мероприятието е да вдъхнови младите хора да открият и използват своя талант чрез професионално обучение.

В събитието се включиха ученици и преподаватели от гимназията, които демонстрираха на ученици от 7 клас същността на изучаваните в гимназията специалности: ,,Организация на хотелиерството“ и ,,Туризъм“. Умело подготвените презентации нагледно представиха начина на придобиване на професионални умения по специалностите в училище.

Широкоспектърната професия ,,Хотелиер“ бе представена чрез умения за приготвяне на ястия и десерти, изготвени от самите ученици в училищната работилница по готварство. Гимназистите демонстрираха тънкостите на правилното сервиране и предназначението на всеки прибор за хранене. Истинска атракция за всички бе представянето на кулинарното изкуство ,,Карвинг“. Изпълнението на декорациите от различни плодове бе демонстрирано от Тома Джолев- ученик от 11 клас.

Особеностите на професията ,,Планински водач“ бяха представени в отлично обзаведения спортен салон на гимназията. Младежите от специалността демонстрираха професионалните си умения чрез спортно катерене на оборудваната за тази цел алпийска стена, оказване на долекарска помощ при нужда, изграждане на бивак в екстремни планински условия, поддръжка на ски-оборудване и др.

Разбира се, най-вкусната част на събитието бе дегустацията на изготвените ястия и вкуснотии. В неформална обстановка ученици от гимназията и гости събеседваха за това, че професионалното образование в сферата на туризма е важно и необходимо за бъдещето.

Мероприятията, свързани с демонстрация на специалностите, ще продължат в реална среда, в която се провеждат практическите занимания на учениците.prof-001


Admistrative Services

cao final 1

eobshtina

image001


АНКЕТА

АНКЕТА: Ефективно гражданско участие при формулиране, изпълнение и мониторинг на местни политики

Молим ви да отделите няколко минути и да отговорите на поставените въпроси.

 

 КЪМ АНКЕТАТА

open-data

banski-vestnik

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И В:

instagram youtube

medii

mestni-izbori-2019

You are here: