Log in

СЪОБЩЕНИЕ за Коледните и Новогодишните празници

  • TPL_GK_NEWS2_DATE_MODIFIED
  • TPL_GK_NEWS2_DATE_CREATED

Уважаеми жители и гости на община Банско,

С настъпването на  Коледните и Новогодишните празници във всеки дом и във всяко място за настаняване на туристи се устройват коледни елхи и украси. В повечето случаи украсата се състои от  комбинацията на  гирлянди, елхови клонки и ел. лампички с нажежаема  жичка. Напомняме Ви, че за да се избегне опасността от възникване на пожари вследствие на коледно - новогодишните украси трябва да се спазват следните основни правила:

- Не поставяйте коледното осветление върху пердета, завеси, гирлянди и др. подобни, защото те са направени от синтетични материали които лесно се възпламеняват.

  • Родителите да упражняват строг контрол върху децата когато си играят с бенгалски огън
  • Не оставяйте без надзор коледните свещи на масата;
  • Не хвърляйте в близост до горими материали бомбички или пиратки, защото освен че можете да се нараните, с някой можете да предизвикате и пожар.
  • Съобразете домашната и хотелска коледна и новогодишна заря с разположението на къщи, хотели, стопански постройки и др.
  • На бъдни вечер хората които ще оставят в своите камини бъдника да гори цяла нощ да обезопасят периметъра около камината от случайно паднали въглени, които могат да причинят пожар.

При  възникване  на пожар незабавно позвънете на телефон 112  или уведомете Районната Служба за “Пожарна безопасност и защита на населението ” – гр.Банско на телефон 0749/88-430.

Не изпадайте в паника и незабавно евакуирайте своите деца, близки и ценно имущество. Ако разполагате със средства за първоначално пожарогасене / пожарогасител / не се колебайте да го използвате, но ако запалването е голямо и пожара се е развил не предприемайте сами гасителни действия. Доверете се на екипите от РС ”Пожарна безопасност и защита на населението ” на гр. Банско.