Социални дейности Банско

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Дневен център за стари хора-с, Места

ДНЕВЕН ЦЕНТЪР ЗА СТАРИ ХОРА – с. МЕСТА

Е-мейл Печат ПДФ

Дневен център за стари хора с. Места се намира в центъра на селото. Разположен на площ от 51,00 кв.м. Разполага с две помещения за развитие на различни дейности. Центърът за стари хора има капацитет 20 места.  Той осигурява една много търсена и със силен социален ефект услуга в общността, при която обгрижваните лица не се откъсват от семейната среда и имат възможност да водят самостоятелен живот и да се интегрират в обществото.

Дневният център предоставя комплекс от социални услуги, които са съобразени с индивидуалните им потребности и дават възможност за цялостно обслужване на потребителите през деня. Те са свързани с предоставяне на храна, задоволяване на здравни нужди, както и на потребности свързани с организация на свободното време, и социални контакти.

Всички дейности се осъществяват в уютна и приятна обстановка, в която под ръководството на ръководителя се организират занимания по интереси, които са подходящи за хората от третата възраст, например: (трудотерапия - изработване на мартеници, пана, шарени великденски яйца и др.; културотерапия – четене на вестници, книги,готварски рецепти, гледане на филми и обсъждането им; музикотерапия – участват в певческите групи на селата; цветарство- отглеждат красиви видове цветя в дневните центрове и др.)

Организират се екскурзии, честване на различни национални, религиозни и лични празници. Дневния център за стари хора е една добра възможност за хора, които искат да бъдат активни, да участват пълноценно в живота на общнотта, да подобрят качеството си на живот дори.

ДНЕВЕН ЦЕНТЪР ЗА ВЪЗРАСТНИ С УВРЕЖДАНИЯ – с. МЕСТА

Координати

Адрес: с. Места, община Банско

Телефон: 0896806532

ел. пощa: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Брой потребители: Капацитетът на центъра в с. Места е 20 души.

Целеви групи: Възрастни с трайни увреждания, самотни възрастни хора, изолирани в тесния кръг на своите проблеми, лишени от социални контакти

Вие се намирате тук: