Социални дейности Банско

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Новини

Проект на Общинска програма за закрила на детето 2019 г.

Е-мейл Печат ПДФ

Общинската програма за закрила на детето 2019г. е разработена въз основа на целите и принципите на Закона за закрила на детето и Правилникът за неговото прилагане, Конвенция на ООН за правата на детето, Стратегия на съвета на Европа за правата на детето 2016-2021г., Национална програма за превенция на насилието и злоупотребата с деца 2017-2020г. и подзаконови нормативни актове и национални стратегически документи свързани с осигуряване на правата на децата.

Целта на програмата е на базата на утвърдените национални приоритети в областта на закрила на детето, да бъдат определени местните такива, след извършен анализ на специфичните потребности в Общината. Програмата ще спомогне за по-ефективна защита и гаранция на основните права на децата в община Банско във всички сфери на обществения живот.

Проектът можете да свалите от ТУК

Пролет

Е-мейл Печат ПДФ

prolet-001С много настроение и собствена празнична програма пенсионерските клубове в селата Места, Филипово и ЦНСТ Места посрещнаха пролетта.

продължава>

Kампания "Социален работник за един ден"

Е-мейл Печат ПДФ

kampania-socialen-rabotnik-2019

Членовете на Дневен център и Клуб на пенсионера – град Банско проведоха екскурзия

Е-мейл Печат ПДФ

klub-na-pensionera--001Община Банско организира поредната екскурзия за пенсионерите от Общината.

Членовете на Дневен център и Клуб на пенсионера – град Банско проведоха екскурзия по маршрут Сатовча – Хаджидимово – Гоце Делчев. Те посетиха църквата "Света Неделя" в град Сатовча, която е с много интересна история, след това разгледаха музейна сбирка и се срещнаха с хората от местния пенсионерски клуб. В манастир "Свети Георги" в град Хаджидимово запалиха свещичка за здраве, след което имаха възможност да разгледат богатите и интересни експозиции в Историческия музей в град Гоце Делчев.

Екскурзията премина с много песни и добро настроение, а пенсионерите се върнаха заредени с положителни емоции.

Инициатива посветена на борбата с тютюнопушенето

Е-мейл Печат ПДФ

1Защо пуша? Прави ли ме по-щастлив пушенето?

Какво мога да си купя с парите, които отделям за цигари?

На тези и още въпроси потърсиха отговор участниците в съвместната инициатива на Центъра за социална рехабилитация и Защитени жилища 1 и 2, посветена на борбата с тютюнопушенето.

Чрез подготвените от екипа на ЦСРИ интерактивни игри и презентации децата и възрастните се запознаха с последиците от тютюнопушенето върху човешкото здраве.

Какво да правим преди, по време и след бедствие?

Е-мейл Печат ПДФ

bedstvie-001В социалните услуги на Община Банско бе изнесена беседа от представители на Български червен кръст на тема: "Какво да правим преди, по време и след бедствие?". След беседата беше прожектиран и филм на същата тема. На потребителите в Защитените жилища, Дневните центрове за стари хора и ЦНСТ с деменция - с. Места беше премерено кръвното налягане.

Сдружение "Радон Тодев" към клуб на пенсионера – Банско проведе своето годишно отчетно събрание

Е-мейл Печат ПДФ

2Сдружение "Радон Тодев" към клуб на пенсионера – Банско проведе своето годишно отчетно събрание. На събранието присъстваха представители на РПУ Банско, които разясниха на възрастните хора как да се предпазят от телефонни измами. Председателят Костадин Спасев представи доклада за извършените дейности на сдружението през изминалата година и изложи план за предстоящи събития. На събранието присъства Райна Зайкова, началник отдел „Хуманитарни дейности”, която поздрави присъстващите и затвърди подкрепата на Община Банско към сдружението и всички техни инициативи. Пенсионерите получиха поздравителен адрес от народният представител Александър Мацурев. 

Събранието приключи с почерпка, осигурена от Община Банско.

Гости

Е-мейл Печат ПДФ

gosti-001Община Банско посрещна скъпи гости от Пенсионерски клуб „Иван Козарев” - Добринище с председател Росица Макриева. По повод светлия християнски празник Възкресение Христово, дамите подариха традиционно писани великденски яйца символ на здраве и благодат. Те бяха посрещнати и поздравени от зам. Кмета Асен Кирицов и секретаря на Община Банско Иван Кадев.

Великден е!

Е-мейл Печат ПДФ

velikden-003Отново имаме прекрасен повод да зарадваме гостите и гражданите на Банско с красиви сувенири - ръчно изработени от деца и възрастни хора, с подкрепата на специалистите, които работят в различните социални услуги на територията на община Банско! Закупувайки сувенирите, Вие подкрепяте творчеството у хората със специфични възможности! Всички събрани средства от продажбата на изделията и от Ваши дарения ще отидат за закупуване на материали за изработка на картички и сувенири, които ще Ви предложим на следващия базар! Пожелаваме ви светли Великденски празници!

Ученици влязоха в ролята на социални работници в Банско

Е-мейл Печат ПДФ

socialni-004За първи път ученици от горните класове на училищата в Община Банско влязоха в ролята на социални работници в рамките на инициативата „Социален работник за един ден”. Кампанията бе организирана от Служба „Заведения за социални услуги” – гр. Банско по повод Световният ден на социалната работа - 20-ти март.

Тийнейджърите се запознаха с предоставяните социални услуги в общината, насочени към хората в неравностойно положение от всички възрастови групи. Те бяха изненадани от разнообразието на похвати и реална помощ, предоставяна от социалните институции. Първоначалното притеснение и страх отстъпиха място на живото детско любопитство - децата бяха впечатлени от работата с децата с увреждания в дневния център, от самостоятелността на живеещите хора в защитените жилища, от това, че хора с увреждания учат и работят, както всички останали. Те добиха представа за същността на работа на социалния работник, психолога, логопеда, специалния педагог, трудотерапевта и си тръгнаха със смесени емоции, но със сигурност по-информирани – както за работата на социалните работници, така и за необходимостта от по-голяма социална ангажираност на цялото общество.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Вие се намирате тук: