Социални дейности Банско

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Новини

ОБЯВА за приемане на заявления за асистенти по социалната услуга „Асистентска подкрепа“

Е-мейл Печат ПДФ

Община Банско, в качеството си на доставчик на социалната услуга „Асистентска подкрепа“ по Закона на социалните услуги и на механизма за лична помощ по реда на Закона за личната помощ, приема заявления за работа от кандидати за заемане на  длъжността „Асистент“.

Лицата, желаещи да бъдат назначени като асистенти, следва да отговарят на следните изисквания:

Да са дееспособни лица;

Да не са поставени под запрещение;  

Да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер и спрямо тях като извършители на домашно насилие не са налагани мерки за защита по реда на Закона за защита от домашното  насилие.  

Кандидати за заемане на длъжността „Асистент“ могат да бъдат:

безработни лица;

заети лица;

пенсионери; 

учащи се;

самонаети лица.

Община Банско, като доставчик на социалната  услуга „Асистентска подкрепа“ и на механизма за лична помощ, ще проведе събеседване с всички кандидати за асистенти. Одобрените ще бъдат вписани в списък на кандидатите за асистенти.

За допълнителна информация на: 

официалния сайт на Община Банско с адрес – https://www.bansko.bg/bg/, раздел „Социални дейности“, подраздели „Социална подкрепа“ и „Механизъм лична помощ“

телефони:   

0898916575 –  за социалната услуга „Асистентска подкрепа ;

0749/88 656 –  за механизма „Лична помощ“

Общински годишен план за социалните услуги - 2022 г

Е-мейл Печат ПДФ


Общински годишен план за социалните услуги - 2022 г -> може да свалите от ТУККампания „Родени готови”

Е-мейл Печат ПДФ

kampaniq-001Сдружение „Избор”, което от 30 години работи в подкрепа на хората с интелектуални увреждания в община Банско, и социални работници организираха акция за събиране на подписи в подкрепа на петицията за отмяна на запрещението на хора с увреждания в България на кампанията „Родени готови”

На хиляди хора с увреждания в България не се позволява да участват пълноценно в живота на обществото. Не им е разрешено да работят, да се женят, да гласуват, да са свободни. Всичко се решава вместо тях. Това се нарича запрещение. Алтернативата на запрещението се нарича подкрепено вземане на решения.

Проект на Общинска програма за закрила на детето 2019 г.

Е-мейл Печат ПДФ

Общинската програма за закрила на детето 2019г. е разработена въз основа на целите и принципите на Закона за закрила на детето и Правилникът за неговото прилагане, Конвенция на ООН за правата на детето, Стратегия на съвета на Европа за правата на детето 2016-2021г., Национална програма за превенция на насилието и злоупотребата с деца 2017-2020г. и подзаконови нормативни актове и национални стратегически документи свързани с осигуряване на правата на децата.

Целта на програмата е на базата на утвърдените национални приоритети в областта на закрила на детето, да бъдат определени местните такива, след извършен анализ на специфичните потребности в Общината. Програмата ще спомогне за по-ефективна защита и гаранция на основните права на децата в община Банско във всички сфери на обществения живот.

Проектът можете да свалите от ТУК

Пролет

Е-мейл Печат ПДФ

prolet-001С много настроение и собствена празнична програма пенсионерските клубове в селата Места, Филипово и ЦНСТ Места посрещнаха пролетта.

продължава>

Kампания "Социален работник за един ден"

Е-мейл Печат ПДФ

kampania-socialen-rabotnik-2019

Членовете на Дневен център и Клуб на пенсионера – град Банско проведоха екскурзия

Е-мейл Печат ПДФ

klub-na-pensionera--001Община Банско организира поредната екскурзия за пенсионерите от Общината.

Членовете на Дневен център и Клуб на пенсионера – град Банско проведоха екскурзия по маршрут Сатовча – Хаджидимово – Гоце Делчев. Те посетиха църквата "Света Неделя" в град Сатовча, която е с много интересна история, след това разгледаха музейна сбирка и се срещнаха с хората от местния пенсионерски клуб. В манастир "Свети Георги" в град Хаджидимово запалиха свещичка за здраве, след което имаха възможност да разгледат богатите и интересни експозиции в Историческия музей в град Гоце Делчев.

Екскурзията премина с много песни и добро настроение, а пенсионерите се върнаха заредени с положителни емоции.

Инициатива посветена на борбата с тютюнопушенето

Е-мейл Печат ПДФ

1Защо пуша? Прави ли ме по-щастлив пушенето?

Какво мога да си купя с парите, които отделям за цигари?

На тези и още въпроси потърсиха отговор участниците в съвместната инициатива на Центъра за социална рехабилитация и Защитени жилища 1 и 2, посветена на борбата с тютюнопушенето.

Чрез подготвените от екипа на ЦСРИ интерактивни игри и презентации децата и възрастните се запознаха с последиците от тютюнопушенето върху човешкото здраве.

Какво да правим преди, по време и след бедствие?

Е-мейл Печат ПДФ

bedstvie-001В социалните услуги на Община Банско бе изнесена беседа от представители на Български червен кръст на тема: "Какво да правим преди, по време и след бедствие?". След беседата беше прожектиран и филм на същата тема. На потребителите в Защитените жилища, Дневните центрове за стари хора и ЦНСТ с деменция - с. Места беше премерено кръвното налягане.

Сдружение "Радон Тодев" към клуб на пенсионера – Банско проведе своето годишно отчетно събрание

Е-мейл Печат ПДФ

2Сдружение "Радон Тодев" към клуб на пенсионера – Банско проведе своето годишно отчетно събрание. На събранието присъстваха представители на РПУ Банско, които разясниха на възрастните хора как да се предпазят от телефонни измами. Председателят Костадин Спасев представи доклада за извършените дейности на сдружението през изминалата година и изложи план за предстоящи събития. На събранието присъства Райна Зайкова, началник отдел „Хуманитарни дейности”, която поздрави присъстващите и затвърди подкрепата на Община Банско към сдружението и всички техни инициативи. Пенсионерите получиха поздравителен адрес от народният представител Александър Мацурев. 

Събранието приключи с почерпка, осигурена от Община Банско.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Вие се намирате тук: