Социални дейности Банско

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Младежи помагат в лечебната конна езда на деца с увреждания в Банско

Е-мейл Печат ПДФ

През месец март започнаха заниманията по хипотерапия на децата и младежите с увреждания от дневните центрове в Банско заедно с учениците от професионалните гимназии по селско стопанство и туризъм и лесотехника. Лечебната конна езда се провежда под ръководството на обучител кинезитерапевта Владислава Богданова. „Надявам се учениците, които дойдоха на първата ни среща с децата от дневните центрове, да се увлекат и да поискат да продъжат да помагат, да превърнат този опит в своя бъдеща професия като треньори на деца с увреждания или пък просто да поискат да доброволстват...”, сподели Владислава на една от познавателните срещи в Дневния център и после – на самата конна база, където се правят пракитческите занимания.
Ще бъдат обучени 10 доброволци ученици за помощници на специалистите по хипотерапия при работа с деца. В самите занимания с конете ще се включат деца с и без  увреждания от Дневните центрове за деца и младежи, ученици от НУ “Отец Паисий”, СОУ “Н. Рилски”, ПГССТ Алеко Константинов” и ПЛТГ „Н.Вапцаров”.
Вече има идеи от учениците в кръжока по дърворезба към ПЛТГ „Н.Вапцаров” – на предстоящия Великденски благотворителен търг през април да изработят и дарят свои пластики за набиране на средства за продължаване на хипотерапията. А това наистина е чудесен сигнал, че младите хора имат ценности и могат да правят добро, стига да са добре мотивирани. Чрез благотворителния търг сдружение „Избор” ще насочи общественото внимание към проблемите на интеграцията и към възможностите за пълноценно развитие на децата и младежите с увреждания.

Проектът на родителската организация на деца и лица с интелектуални затруднения „Избор” се финансира от Фондация „Помощ за благотворителността в България”. Проектът ще продължи до юни 2012.

bansko-socialni-griji

bansko-socialni-griji

bansko-socialni-griji

S6301608

bansko-socialni-griji

S6301651

Вие се намирате тук: